Asal va xantalli sous qo‘shib tayyorlanadigan sazan balig‘i mazali ta’mga ega. Unga o‘zingizga yoqqan ko‘katlarni ham qo‘shsangiz bo‘ladi.
Kerakli masalliqlar:
- laym – 1 dona
- zaytun yog‘i – 2 osh qoshiq
- asal – 2 osh qoshiq
- xantal – 2 osh qoshiq
- tuz – ta’bga ko‘ra
- maydalangan oq qalampir – ta’bga ko‘ra
- sazan balig‘i – 3-4 bo‘lak
Tayyorlanishi:
- Laymdan bir osh qoshiq sharbatini siqib oling. Uni zaytun yog‘i, asal, xantal, tuz va qalampir bilan aralashtiring.
- Baliq go‘shtini sousli idishga soling. Aralashtiring va tekislab, 30-60 daqiqa davomida muzlatkichga qo‘ying.
- Baliqni fol bilan o‘ralgan idishga soling. 15-20 daqiqa davomida 190 daraja haroratda oldindan qizdirilgan pechda pishirib oling.
Yoqimli ishtaha!
Izoh (0)