Yumshoq va mazali keksga quyultirilgan sut qo‘shilsa, o‘ziga xos ta’mga ega bo‘ladi. Keks kremini o‘zingizga yoqqan mahsulotlardan tayyorlasangiz ham bo‘ladi.
Kerakli masalliqlar:
- sariyog‘ — 150 g va yana yog‘lash uchun
- un — 170 g
- pishiriq kukuni — 1 choy qoshiq
- tuz — 1 chimdim
- shakar — 140 g
- vanilin — 1 choy qoshiq
- tuxum — 3 dona
- sut — 50 ml
- quyultirilgan sut — 120 g
Tayyorlanishi:
- Pechni 175 daraja haroratda oldindan qizdiring. Keks qoliplarini yog‘lang.
- Unni pishiriq kukuni va tuz bilan aralashtiring. Sariyog‘ni shakar va vanil ekstraktini aralashtirib, mikser bilan yumshoq massa hosil bo‘lguncha ko‘pirtiring.
- Ko‘pirtirish davomida sariyog‘ga tuxumlarni asta-sekin qo‘shing. Massa bir xil holga kelganda, un qo‘shing va aralashtiring. Sutni qo‘shing.
- Taxminan bir osh qoshiqdan xamirni qoliplarga soling, ustiga bir choy qoshiq quyultirilgan sut qo‘shing, uning ustiga yana biroz xamir soling.
- Kekslarni qizargunga qadar 20-25 daqiqa davomida pishirib oling.
Yoqimli ishtaha!
Izoh (0)