Köşebaşı brendi 1995-yilda tashkil etilgan bo‘lib, bugungi kunda Yevropaning 8 ta davlatida shu nomdagi 40 ga yaqin restorani mavjud. Shuningdek, serquyosh O‘zbekistonda ham uning franshizasi ochilgan, aholini o‘ziga xos muhiti va taomlari bilan quvontirmoqda.
O‘zbekistonda Köşebaşı restoranining 2 ta filiali mavjud, ikkala filialda 50 dan ortiq xodim ishlaydi, ulardan 12 nafari Turkiyadan kelgan o‘z ishining ustalari.
Restoran menyusidan 140 ga yaqin taomlar va yeguliklar o‘rin olgan, bu turk restoranlari uchun keng tanlovli menyu hisoblanadi.
Köşebaşı’da Toshkent restoranlari bo’yicha turkcha mezelarining eng katta tanlovi mavjud. Mezelar orasida eng sevimlisi — Soslu patlican - pomidor sousi bilan pishirilgan baqlajon (30 000 so'm).
Salatlar orasida eng ko‘p buyurtma qilinadigani bu Coban salata (35 000 so'm).
Qadimgi afsonaga ko'ra, bir cho’pon yashagan, u tog'larda, o'tloqlarda va tekisliklarda hayvonlarni o’tlatib yurib, iste’molga yaroqli o‘tlarni yig'ib, o‘ziga tabiiy salat tayyorlagan. Bu salat shunday paydo bo’lgan deb hisoblashadi, shuningdek u organizm uchun kuchli antioksidantdir.
Pidelar orasida bestseller pishloqli an’anaviy Turk pide (45 000 so‘m) hisoblanadi. Bu taomni tayyorlash uchun turkcha kashar pishlog’idan foydalaniladi.
Uni Turkiyadan boshqa yerlarda topish qiyin!
Tovuqli taomlar orasida eng sevimlisi Tavuk sis (65 000 so'm). Tavuk sis — to’rtburchak shaklda to’g‘ralgan va ziravorlar bilan marinadlanib, grilda pishirilgan tovuq.
Grilda pishirilgan taomlar orasida eng mashhuri — Beyti kebap (85 000 so‘m).
Beyti kebap 1964-yilda Beyti Guler tomonidan tayyorlangan mashhur taomdir. Istanbulda kabobning bu turi ko‘cha taomi sifatida mashhur, lekin siz uni qimmat restoranda ham buyurtma qilishingiz mumkin, uning ajoyib xususiyati shunda.
Restoranning o‘ziga xos taomlari orasida eng ko‘p so’raladigani Bonfile dilimleri (130 000 so‘m). Bonfile dilimleri — yumshoq qilib grilda pishirilgan mol go'shti bo‘laklari.
Tahinli kabak tatlisi (55 000 so‘m) eng noodatiy shirinlik sifatida mashhur. Tahinli kabak tatlisi - qovoq bilan ezilgan kunjutli qiyom shirinligi.
Bu shirinlikdagi qovoq faqat Hatay shahrida yetishtiriladigan yagona nav hisoblanadi. Bu qovoqlar yetilgandan so’ng Aydin shahriga yuboriladi va u yerda oq lavlagidan tayyorlangan shakarda kesilib karamellanadi. Ular konservalanganidan keyin faqat Köşebaşı restoranlar tarmog'iga yuboriladi, u yerda maxsus kunjutli qiyom va yong‘oq bilan dasturxonga tortiladi.
O‘zbekistonda bu shirinlikni faqat Köşebaşı’da tatib ko‘rishingiz mumkin.
- Restoranning birinchi filiali Toshkent shahrining, Tashkent City hududidagi Boulevard 1A turar joy majmuasida joylashgan. Ushbu filialga Tashkent City Park hududidagi avtoturargoh orqali kirishingiz ham mumkin.
- Köşebaşı Chinorkent ikkinchi filiali bo’lib Toshkent viloyati, Bo‘stonliq tumani, Xo‘jikent shahrida joylashgan, “Bochka” majmuasiga yetmasdan.
Stol band qilish uchun: (+998) 95-300-70-70.
Ish vaqti: 10:00 dan 22:00 gacha.
Tashrif uchun lokatsiya
Reklama huquqi asosida.
Izoh (0)