Bugungi kunda ko‘plab insonlar avokado, chia urug‘lari va spirulinaning foydali jihatlari haqida biladi, biroq juda kam insonlar organizm uchun foydali bo‘lgan petrushka haqida ma’lumotga ega. The Voice nashri petrushkani ovqatlanish ratsioniga kiritish bo‘yicha maslahatlarni taqdim etdi.
Petrushka va boshqa ko‘katlar Janubiy Osiyo xalqlar tomonidan yaxshi ko‘rib istemol qilinadi, u turli xil taomlarga qo‘shiladi va biroq dasturxonni bezatishda uning yangi uzilganini ishlatish mumkin. Petrushka sevib iste’mol qilishga arziydigan ko‘kat, chunki o‘ziga xos ta’mi va xushbo‘yligi bilan tanaga katta foyda keltiradi.
Yallig‘lanishga qarshi kurashadi
Petrushka C vitamini, karotinoidlar va xlorofillga boy — shu sababli ko‘kat yallig‘lanishga qarshi ta’sirga ega. Bundan tashqari, petrushka antioksidantlarga boy, ya’ni u organizm hujayralarining shikastlanishiga qarshi ajoyib qalqon bo‘lib xizmat qiladi.
Tanani yoshartiradi
Petrushka nafaqat qonni mukammal darajada tozalaydi, balki yoshlikning asosiy manbai — glutationni ishlab chiqarishga ham hissa qo‘shadi.
Shishdan xalos bo‘lishga yordam beradi
Yengil achchiq va o‘tkir xushbo‘y hidga ega ko‘kat shishdan xalos bo‘lishga yordam beradi, shuningdek, organizmni patogen bakteriyalardan himoya qiladi.
Izoh (0)