Bugun,

  • USD 11095.31
  • RUB 173.84
  • EUR 10772.44

Qaymoq va oq shokoladdan tayyorlanadigan muss mazali ta’mga ega. Uni tayyorlash uchun ikki xil mahsulot kerak bo‘ladi. Qo‘shimcha ravishda o‘zingizga yoqqan mevalardan foydalanishingiz mumkin.

Foto: Lifehacker

Foto: Lifehacker

Kerakli masalliqlar:

  • oq shokolad — 80 g
  • ko‘pirtirish uchun qaymoq — 200 ml (kamida 33 foiz yog‘li)
Tayyorlanishi:
  1. Shokoladni mayda bo‘laklarga bo‘ling. Butun shokolad qutisining o‘rniga shokolad donachalarini olishingiz mumkin.
  2. Idishga qaymoqni solib, past olovda isitishga qo‘ying.
  3. Shokoladni to‘liq eriguncha aralashtiring.
  4. Aralashmani idishga quying va 20-30 daqiqaga qoldiring. Vaqti-vaqti bilan aralashtiring. Massa xona haroratida bo‘lishi kerak.
  5. Alohida mikserda sovitilgan qaymoqni yumshoq massa holatiga keltiring.
  6. Asta-sekin shokoladga qaymoqni qo‘shing, yog‘och qoshiq bilan aralashtiring va massa holatiga keltiring.
  7. Shokoladli mussni idishlarga solib, kamida 4 soat muzlatgichga qo‘ying.
Yoqimli ishtaha!

Mavzuga doir:

Izoh
Asosiy yangiliklar
Mahalliy
O‘zbekiston SSV ro‘zadorlarga sog‘lom ovqatlanish bo‘yicha tavsiyalar berdi
Mahalliy
O‘zbekistonda bir kunda ikkinchi zilzila qayd etildi
Shou-biznes
G‘ulomjon Yoqubovning sozandasiga turmushga chiqqan, 32 yoshida “xalq artisti”ga aylangan Gulsanam Mamazoitova 42 yoshda