Oq shokolad va qaymoqdan xushta’m muss tayyorlaymiz
Qaymoq va oq shokoladdan tayyorlanadigan muss mazali ta’mga ega. Uni tayyorlash uchun ikki xil mahsulot kerak bo‘ladi. Qo‘shimcha ravishda o‘zingizga yoqqan mevalardan foydalanishingiz mumkin.
Kerakli masalliqlar:
- oq shokolad — 80 g
- ko‘pirtirish uchun qaymoq — 200 ml (kamida 33 foiz yog‘li)
- Shokoladni mayda bo‘laklarga bo‘ling. Butun shokolad qutisining o‘rniga shokolad donachalarini olishingiz mumkin.
- Idishga qaymoqni solib, past olovda isitishga qo‘ying.
- Shokoladni to‘liq eriguncha aralashtiring.
- Aralashmani idishga quying va 20-30 daqiqaga qoldiring. Vaqti-vaqti bilan aralashtiring. Massa xona haroratida bo‘lishi kerak.
- Alohida mikserda sovitilgan qaymoqni yumshoq massa holatiga keltiring.
- Asta-sekin shokoladga qaymoqni qo‘shing, yog‘och qoshiq bilan aralashtiring va massa holatiga keltiring.
- Shokoladli mussni idishlarga solib, kamida 4 soat muzlatgichga qo‘ying.
Mavzuga doir:
- Oddiy va oson tayyorlanadigan shokoladli “Kashtan” shirinligi retsepti.
- Bir zumda tayyor bo‘ladigan olmali pirog retsepti.
- Mazali nonushta: Pechda pishiriladigan gilosli zapekanka va kartoshkali tortilya retsepti.
- Shokolad mazasiga ega asalli tort retsepti.
Izoh
Kirish
Asosiy yangiliklar