Bugun,

  • USD 11095.31
  • RUB 173.84
  • EUR 10772.44

To‘satdan uyga mehmonlar tashrifi yoki ba’zida shirinlik iste’mol qilish istagi paydo bo‘lganida bir zumda tayyor bo‘ladigan pirog retsepti ayni muddao. Elle nashri bo‘lishgan olmali pirog retsepti uchun yarim soat kifoya, qolaversa, uni tayyorlash oson, mazasi esa barchaga manzur keladi.

Foto: Elle

Foto: Elle

Kerakli mahsulotlar:

  • olma — 800 gramm;
  • un — 400 gramm;
  • qaymoq — 400 gramm;
  • shakar — 150 gramm;
  • vanil — 1 dona;
  • qabartma — 1 dona;
  • tuxum — 5 dona;
  • bodom — 60 gramm;
Glazur uchun:
  • shakar — 100 gramm;
  • sariyog‘ — 100 gramm;
  • vanil suti — 4 osh qoshiq;
  • shakar upasi.
Tayyorlanish jarayoni:
  1. Olma yaxshilab yuviladi, so‘ngra o‘rtasidan bo‘linib, ingichka yarmi halqa shaklida to‘g‘raladi.
  2. Vanil va oddiy shakar aralashtiriladi, qaymoq qo‘shib, yaxshilab ko‘pirtiriladi.
  3. Oz-ozdan tuxum qo‘shiladi.
  4. So‘ngra un va qabartma qo‘shiladi va xamir bo‘lguncha aralashtiriladi.
  5. Vanil suti, shakar va sariyog‘ biroz qaynatib olinadi, bodom bilan aralashtiriladi.
  6. Xamir oldindan yog‘ surtilgan qolipga quyiladi va ustidan to‘g‘ralgan olma terib chiqiladi.
  7. Pirog 200 daraja qizdirilgan pechda 15 daqiqa davomida pishiriladi. So‘ngra pirog yuzasiga tayyorlangan glazur quyilib, yana 15 daqiqaga pechga qo‘yiladi.
  8. Pishganidan so‘ng ustiga shakar upasi sepiladi.
Yoqimli ishtaha!

Izoh
Asosiy yangiliklar
Mahalliy
Ommaviy savdolar orqali to‘liqligicha sotiladigan korxonalar ro‘yxati tasdiqlandi
Mahalliy
“O‘zsanoatqurilishbank” kapitaliga 125 million dollar, “Asakabank”ka 100 million dollar jalb etiladi
Dunyo
Yevropa Ittifoqining sanksiyalar bo‘yicha maxsus vakili O‘zbekistonga kelmoqchi