Qaymoq va oq shokoladdan tayyorlanadigan muss mazali ta’mga ega. Uni tayyorlash uchun ikki xil mahsulot kerak bo‘ladi. Qo‘shimcha ravishda o‘zingizga yoqqan mevalardan foydalanishingiz mumkin.
Kerakli masalliqlar:
- oq shokolad — 80 g
- ko‘pirtirish uchun qaymoq — 200 ml (kamida 33 foiz yog‘li)
- Shokoladni mayda bo‘laklarga bo‘ling. Butun shokolad qutisining o‘rniga shokolad donachalarini olishingiz mumkin.
- Idishga qaymoqni solib, past olovda isitishga qo‘ying.
- Shokoladni to‘liq eriguncha aralashtiring.
- Aralashmani idishga quying va 20-30 daqiqaga qoldiring. Vaqti-vaqti bilan aralashtiring. Massa xona haroratida bo‘lishi kerak.
- Alohida mikserda sovitilgan qaymoqni yumshoq massa holatiga keltiring.
- Asta-sekin shokoladga qaymoqni qo‘shing, yog‘och qoshiq bilan aralashtiring va massa holatiga keltiring.
- Shokoladli mussni idishlarga solib, kamida 4 soat muzlatgichga qo‘ying.
Mavzuga doir:
Izoh (0)