Yasmiq va qovoqdan tayyorlanadigan sho‘rva mazali ta’mga ega. Unga zivavorlar va o‘zingizga yoqqan ko‘katlarni qo‘shib tayyorlashingiz mumkin.
Kerakli masalliqlar:
- qovoq — 1 kg (tozalangani)
- kartoshka — 1 dona
- piyoz — 1 dona
- kardamon — 5 quti
- arpabodiyon — ta’bga ko‘ra
- murch — yarim qoshiq
- zira — yarim qoshiq
- zaytun yog‘i — ta’bga ko‘ra
- qizil yasmiq — 1 hovuch
- paprika — 1 qoshiq
- suv — ta’bga ko‘ra
- ziravorlar aralashmasi — 1 qoshiq
- tuz — ta’bga ko‘ra
- Qovoq, kartoshka va piyozni bo‘laklarga bo‘ling.
- Idishga kardamon, arpabodiyon, murch va zirani soling. Qolgan kardamonning po‘stlog‘ini olib tashlang.
- Ziravorlarni quruq qizdirilgan idishga soling va past olovda bir necha daqiqa qovuring. Xushbo‘y hid chiqadi.
- Idishga yog‘ni, sabzavotlarni va yuvilgan yasmiqni soling. Unga paprikani qo‘shing va aralashtiring.
- Mahsulotlarga yetarli miqdorda issiq suv quying. Issiqlikni oshiring va suyuqlikni qaynating.
- Issiqlikni kamaytiring, idishning qopqog‘ini yoping va sabzavotlar yumshaguncha 30 daqiqa davomida qaynatib oling.
- Mahsulotlarni biroz sovutib, ziravorlar aralashmasi, tuz qo‘shing va uni blender bilan pyure holatiga keltirib oling.
- Sho‘rvani dasturxonga tortishdan oldin o‘zingizga yoqqan ko‘katlarni qo‘shishingiz mumkin.
Mavzuga doir:
Izoh (0)