Bugun,

  • USD 11095.31
  • RUB 173.84
  • EUR 10772.44

Taom mazali ta’m va foydali xususiyatlarga ega. Unga o‘zingizga yoqqan ko‘katlarni qo‘shsangiz yanada ishtahani ochuvchi ko‘rinishga ega bo‘ladi.

Foto: Lifehacker

Foto: Lifehacker

Kerakli masalliqlar:

  • tovuq filesi — 450-500 g
  • piyoz — 1 dona
  • sarimsoq — 2 donacha
  • limon — 1 dona
  • sariyog‘ — 2 qoshiq
  • un — 1 qoshiq
  • qaymoq — 300 ml
  • tovuq sho‘rvasi — 500 ml
  • makaron — 250 g
  • rayhon — bir nechta bargi
  • yashil no‘xat — 100 g
  • tuz — ta’bga ko‘ra
  • murch — ta’bga ko‘ra
Tayyorlanishi:
  1. Tovuq filesini o‘rtacha bo‘laklarga bo‘lib oling, piyozni esa mayda qilib to‘g‘rang. Sarimsoqni qirg‘ichdan o‘tkazing.
  2. Limon po‘stini mayda tishli qirg‘ich bilan olib tashlang, oq qatlamga tegmaslikka harakat qiling. Uning sharbatini siqib oling.
  3. O‘simlik yog‘ini o‘rtacha olovda qizdirib oling. Tovuq bo‘laklarini har tomondan yengil qizarguncha bir necha daqiqa davomida qovuring. Ularni boshqa idishga soling.
  4. Qolgan yog‘ni ham tovuq qovurilgan idishga soling. Piyozni yumshoq bo‘lguncha va biroz qizarguncha qovuring. Sarimsoq qo‘shing va yana yarim daqiqa pishiring.
  5. Barcha mahsulotlarga un bilan qo‘shing va aralashtirib, yana bir daqiqa qovuring.
  6. Ularni qaymoq va tovuq sho‘rvasiga qo‘shing. Yaxshilab aralashtiring.
  7. Tovuqni makaron, yashil no‘xat va rayhon barglari bilan aralashtirib tovaga soling.
  8. Mahsulotlarni vaqti-vaqti bilan aralashtirib, qaynatib oling. Issiqlikni minimal darajaga tushiring va qopqoq ostida 10-15 daqiqa davomida pishiring. Rayhon barglarini olib tashlang.
  9. Qovurilgan tovuqqa limon sharbati, tuz va murch qo‘shing. Bir yoki ikki daqiqadan so‘ng taomni idishlarga soling.
Mavzuga doir:

Izoh
Asosiy yangiliklar
Mahalliy
Rossiya bosh vaziri Mishustin O‘zbekistonga keldi (foto)
Dunyo
“Daryo” kundaligida 1-dekabrda sodir bo‘lgan eng muhim voqealar
Dunyo
Eronda mamlakat terma jamoasining JChdagi mag‘lubiyatini nishonlagan yigit otib o‘ldirildi