Dolchin qo‘shib tayyorlanadigan ushbu shirinlik xushbo‘y hid va mazali ta’mga ega. Unga o‘zingiz yoqtirgan murabboni qo‘shishingiz mumkin.
Kerakli masalliqlar:
- sariyog‘ — 100 g
- jigarrang shakar — 5-6 qoshiq
- maydalangan dolchin — 3-4 qoshiq
- qavatli xamir — 450 g
- tuxum sarig‘i — 1 dona
- sut — 2 qoshiq
- Pechni oldindan 180 daraja haroratda qizdirib oling. Pech varag‘ining ustiga pergament qog‘ozni qo‘ying.
- Sariyog‘ni eritib oling. Shakarni dolchin bilan aralashtiring.
- Xamirni 5-7 mm qalinlikdagi to‘rtburchak shaklida yoyib chiqing. Unga sariyog‘ qo‘shing va shakar bilan seping.
- Xamirdan o‘ramalar hosil qiling. Uni 2-3 sm qalinlikdagi bo‘laklarga kesib oling. O‘ramalarni pishirish varag‘iga qo‘ying.
- Tuxum sarig‘ini sut bilan ko‘pirtiring. O‘ramalarga tuxum sarig‘ini surting va jigarrang bo‘lgunga qadar 20-30 daqiqa davomida pechda pishiring.
Mavzuga doir:
Izoh (0)