Taom mazali ta’m va foydali xususiyatlarga ega. Unga o‘zingizga yoqqan ko‘katlarni qo‘shsangiz yanada ishtahani ochuvchi ko‘rinishga ega bo‘ladi.
Kerakli masalliqlar:
- tovuq filesi — 450-500 g
- piyoz — 1 dona
- sarimsoq — 2 donacha
- limon — 1 dona
- sariyog‘ — 2 qoshiq
- un — 1 qoshiq
- qaymoq — 300 ml
- tovuq sho‘rvasi — 500 ml
- makaron — 250 g
- rayhon — bir nechta bargi
- yashil no‘xat — 100 g
- tuz — ta’bga ko‘ra
- murch — ta’bga ko‘ra
- Tovuq filesini o‘rtacha bo‘laklarga bo‘lib oling, piyozni esa mayda qilib to‘g‘rang. Sarimsoqni qirg‘ichdan o‘tkazing.
- Limon po‘stini mayda tishli qirg‘ich bilan olib tashlang, oq qatlamga tegmaslikka harakat qiling. Uning sharbatini siqib oling.
- O‘simlik yog‘ini o‘rtacha olovda qizdirib oling. Tovuq bo‘laklarini har tomondan yengil qizarguncha bir necha daqiqa davomida qovuring. Ularni boshqa idishga soling.
- Qolgan yog‘ni ham tovuq qovurilgan idishga soling. Piyozni yumshoq bo‘lguncha va biroz qizarguncha qovuring. Sarimsoq qo‘shing va yana yarim daqiqa pishiring.
- Barcha mahsulotlarga un bilan qo‘shing va aralashtirib, yana bir daqiqa qovuring.
- Ularni qaymoq va tovuq sho‘rvasiga qo‘shing. Yaxshilab aralashtiring.
- Tovuqni makaron, yashil no‘xat va rayhon barglari bilan aralashtirib tovaga soling.
- Mahsulotlarni vaqti-vaqti bilan aralashtirib, qaynatib oling. Issiqlikni minimal darajaga tushiring va qopqoq ostida 10-15 daqiqa davomida pishiring. Rayhon barglarini olib tashlang.
- Qovurilgan tovuqqa limon sharbati, tuz va murch qo‘shing. Bir yoki ikki daqiqadan so‘ng taomni idishlarga soling.
Izoh (0)