Qiyma va guruchdan tayyorlanadigan ushbu taom mazali va foydali xususiyatlarga ega. Taomga o‘zingizga yoqqan ko‘katlarni qo‘shishingiz va boshqa sabzavotlardan ham foydalanishingiz mumkin.
Kerakli masalliqlar:
- oq bargli karam — o‘rtacha kattalikdagi 1 bosh
- guruch — 120 g
- sabzi — 2 dona
- piyoz — 2 dona
- o‘simlik yog‘i — 3 qoshiq va moylash uchun
- qiyma — 800-900 g
- tuz — ta’bga ko‘ra
- murch — ta’bga ko‘ra
- tomat pastasi — 2-3 qoshiq
- suv — 400-450 ml
- Karamning ildiz qismini ehtiyortkorlik bilan olib tashlang.
- Katta idishda suvni qaynatib oling. Karam barglarini 4-5 daqiqa qaynating, ustki qismidagi barglarni olib tashlang. Hamma barglarni olib tashlamaguningizcha, uni qaynatishda davom eting va karam boshini qismlarga ajrating.
- Karam barglarini sovutib oling. O‘ramlarni aylantirishni osonlashtirish uchun karam barglarini qattiq qismlaridan ajratib oling.
- Guruchni yarim tayyor bo‘lgunga qadar, 10 daqiqa davomida qaynatib oling. So‘ngra uni sovuting.
- Sabzini katta tishli qirg‘ichdan o‘tkazing. Piyozni mayda qilib to‘g‘rang. Sabzavotlarni yumshoq va qizargunga qadar uch osh qoshiq yog‘ bilan qovuring. Ularni ham sovutib oling.
- Guruch va qiyma go‘shtini yarim qovurilgan sabzavotlar, tuz va murch bilan aralashtiring.
- Bitta karam bargini oling. Unga go‘sht va guruchni solib o‘ramalar hosil qiling.
- Xuddi shu tarzda, qolgan karam barglariga ham qiymani solib o‘rab chiqing.
- O‘ramlarni moylangan idishga soling.
- Qolgan qovurilgan sabzavotlarni tomat pastasi va tuz bilan aralashtiring. Ularni iliq suvga solib yana aralashtiring. Aralashmani karamning ustiga soling.
- O‘ramalarni 180 daraja haroratda 40-45 daqiqa davomida pishirib oling.
Mavzuga doir:
Izoh (0)