To‘g‘ri pishirilgan til go‘shti haqiqiy delikates hisoblanadi. Tilning o‘zini yoki salatga qo‘shib yeyish xohishingizga havola. Mazali tayyorlash usuli haqida esa quyida ma’lumot berib o‘tamiz.
Kerakli mahsulotlar:- til go‘shti — 1-2 dona;
- piyoz — 1,5 dona;
- sabzi — 2 dona;
- lavr yaprog‘i — 2 dona;
- tuz, murch.
- Suv qaynab chiqquniga qadar til go‘shtini sovuq suvga solib qo‘ying.
- Qaynab chiqqan suvga soling, 15 daqiqadan keyin suvni to‘kib tashlang.
- Qayta qaynagan suv solib, lavr yaprog‘i, sabzavot qo‘shing.
- Past olovda 1 soat davomida qaynating.
- 15 daqiqadan keyin tuz seping, yana 30 daqiqa qaynasin.
- Po‘stini olib tashlash uchun 5-10 daqiqa sovuq suvga solib qo‘ying.
- Tozalangandan keyin pishgan bulyoniga qayta solib yana 15 daqiqa qaynating.
Yong‘oq qo‘shib tayyorlanadigan salat
Kerakli mahsulotlar:- til go‘shti — 250 g;
- tuxum — 1 dona;
- pishloq —30 g;
- yong‘oq — 3 osh qoshiq;
- sarimsoq piyoz — 1 dona;
- ko‘katlar;
- tuz, murch.
- Qaynatilgan til go‘shtini somoncha shaklida to‘g‘rang, tuxum va pishloqni qirg‘ichdan chiqaring.
- Maydalangan yong‘oq, tuz va murch qo‘shing.
- Maydalangan sarimsoq aralashtirilgan mayonez qo‘shing.
- Ustini qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq bilan bezang.
Til go‘shtiga bulg‘ori qalampiri qo‘shib tayyorlanadigan salat
Kerakli mahsulotlar:- til go‘shti — 1 dona;
- piyoz — 1,2 dona;
- bulg‘ori qalampiri — 2 dona;
- pomidor — 2 dona;
- bodring — 2-3 dona
- qo‘ziqorin — 100 g;
- tuz, murch;
- o‘simlik yog‘i.
- Til go‘shtini somoncha shaklida to‘g‘rang.
- Qo‘ziqorin, piyoz, bulg‘ori qalampiri, shuningdek, pomidorni ham somoncha shaklida to‘g‘rang.
- Bodringni qirg‘ichdan chiqaring.
- Mahsulotlarga o‘simlik yog‘i qo‘shib aralashtiring.
“Go‘shtli yong‘oqcha” salati
Kerakli mahsulotlar:- til go‘shti — 1 dona;
- yong‘oq — 4-5 dona;
- sarimsoq — 2 dona;
- tuz, murch.
- Go‘shtni mayda bo‘laklarga bo‘ling.
- Maydalangan sarimsoq, yong‘oq qo‘shing.
- Tuz va murch seping.
Kartoshka qo‘shib tayyorlanadigan salat
Kerakli mahsulotlar:- til go‘shti — 100 g;
- kartoshka — 2 dona;
- tuxum — 2 dona;
- marinadlangan qo‘ziqorin;
- mayonez;
- ko‘katlar.
- Go‘sht va kartoshkani kubik shaklida to‘g‘rang.
- Qolgan mahsulotlarni ham to‘g‘rang.
- Mayonez, ko‘katlar qo‘shib aralashtiring.
Til go‘shtidan tayyorlanadigan olivye
Kerakli mahsulotlar:- til go‘shti — 1 dona;
- tuxum — 10 dona;
- bodring — 1 dona;
- kartoshka — 3 dona;
- sabzi — 1 dona;
- yashil no‘xat;
- ko‘k piyoz;
- xantal, ko‘katlar, murch, tuz;
- mayonez.
- Mahsulotlarning barini somoncha shaklida to‘g‘rang.
- Mayonez va xantal, shuningdek, murch qo‘shib aralashtiring.
Til go‘shti va qo‘ziqorinli salat
Kerakli mahsulotlar:- til go‘shti — 1 dona;
- piyoz — 250 g;
- qo‘ziqorin — 300 g;
- qaymoq — 200 g;
- un — 1 osh qoshiq;
- tuz, shakar;
- sariyog‘— 2 osh qoshiq.
- Sariyog‘ solingan tovada piyozga tuz qo‘shib qovurib oling.
- Biroz shakar qo‘shib aralashtiring.
- Piyozni tarelkaga soling, qo‘ziqorinni ham shu yog‘da qovuring.
- Qo‘ziqoringa piyozni va 400 ml bulyon qo‘shing.
- Til go‘shtini soling va qopqog‘ini yopib dimlang.
- Un qo‘shib yana 3-5 daqiqa dimlang.
Antiqa salat retsepti
Kerakli mahsulotlar
- til go‘shti — 1 dona;
- tovuq bulyoni — 1 l;
- bulg‘ori qalampiri — 1 dona;
- jelatin — 20 g;
- shivit.
- balzamli sirka;
- o‘simlik yog‘i.
- Til go‘shtini bo‘laklarga bo‘ling.
- Jelatinni suvga solib aralashtirib qo‘ying, vaqt o‘tganidan keyin bulyonga qo‘shib aralashtiring, qaynab chiqishini kuting.
- Bulg‘ori qalampiri va ko‘katlarni to‘g‘rang.
- Tekis tarelkaga til go‘shtini terib chiqing, ustidan bulyon, ko‘kat va bulg‘ori qalampiri soling.
- 1,5 soatga sovitkichga qo‘ying.
- Balzamli sirka va o‘simlik yog‘i qo‘shib dasturxonga torting.
Izoh (0)