Qandli diabetdan aziyat chekadigan kishilarning taomnomasiga alohida e’tibor berish, salomatlikka zarar yetkazishi mumkin bo‘lgan mahsulotlardan foydalanmaslik kerak.
Xamirli taom va yeguliklar tayyorlaganda esa ayrim jihatlarga amal qilish muhim:- Sariyog‘ o‘rniga yog‘i kam bo‘lgan margarin ishlating;
- Oliy nav bo‘lmagan undan foydalaning;
- Shakar o‘rniga fruktoza qo‘shing;
- Glikemik ko‘rsatkichi yuqori bo‘lgan mahsulotlar —uzum, banan va mayizdan foydalanmang.
Parhezbop pirojki xamiri
Kerakli mahsulotlar:- xamirturush — 30 g;
- javdar uni — 0,5 kg;
- tuz;
- suv — 400 ml.
- Iliq suvga xamirturush qo‘shing.
- Un va tuz soling.
- 1-2 soatga qoldiring.
Qandli diabeti borlar uchun keks retsepti
Kerakli mahsulotlar:- tuxum — 1 dona;
- margarin — 100 g;
- javdar uni;
- fruktoza;
- limon po‘stining qirindisi.
- Barcha mahsulotlarni blenderda aralashtiring.
- Unni keksning xamiriga o‘xshash massa bo‘lgunicha qo‘shing.
- Maxsus keks qolipiga solib 200 daraja olovda pishirib oling.
Tvorogli pirog
Kerakli mahsulotlar:
- un — 90 g;
- tuxum — 2 dona;
- tvorog — 400 g;
- yong‘oq;
- shakar o‘rnini bosuvchi mahsulot — 90 g.
- Hamma mahsulotlarni qo‘shib aralashtiring.
- Listga solib 20-25 daqiqa davomida pishirib oling.
Yoqimli ishtaha!