“Daryo”ni Telegram’da o‘qing! Join!
12:22, 23.09.2020 14090

Baliq filesiga kartoshka va pishloq qo‘shib “zapekanka” tayyorlaymiz

Tansiq taom tushlik yoki kechki ovqat uchun ayni muddao.

Foto: RussianFood

Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:

  • Baliq filesi — 250 gr
  • Kartoshka — 2 dona
  • Pishloq — 30 gr
  • Mayonez — 1,5 osh qoshiq
  • Pomidor —1 dona
  • O‘simlik yog‘i — 1 osh qoshiq
  • Tuz

Tayyorlanish jarayoni:

  • Baliqni katta bo‘lmagan bo‘laklarga bo‘ling.
  • Pechga qo‘yish mumkin bo‘lgan idishga yog‘ surting va baliq filesini bir qavat qilib solib chiqing.
  • Tuz va murch seping.
  • Pomidorni yarim dumaloq shaklda to‘g‘rab, baliq ustiga terib chiqing.
  • Kartoshkani yupqa dumaloq shaklda kesib, pomidor ustidan terib chiqing va yana tuz, murch seping.
  • Qandolat cho‘tkasi bilan kartoshka ustidan mayonez surting.
  • Pishloqni qirg‘ichdan chiqarib seping.
  • 180 daraja qizigan pechda 40 daqiqa davomida pishirib oling.
  • Taomni issiqligida dasturxonga tortish tavsiya qilinadi.

Yoqimli ishtaha!

Izoh qoldirishdan avval, qoidalar bilan tanishib oling: http://dy.uz/QbkeZ