Ko‘pchilik uchun sevimli bo‘lgan kabob tayyorlashning oson retsepti bilan bo‘lishamiz.
Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Go‘sht — 750 gr
- Piyoz — 300 gr
- Shivit — 100 gr
- Qizil bulg‘ori qalampiri — 1 dona
- Kashnich urug‘i, tuz, murch
- Go‘shtni o‘rtacha kattalikdagi bo‘laklarga bo‘lib oling (Qozonga yog‘ solinmagani sabab go‘shtning yog‘li qismidan foydalanish tavsiya qilinadi).
- Ziravorlar, tuz va murchni sepib aralashtiring va muzlatkichga yarim soatga qo‘ying.
- Piyozlarni yupqa plastinka shaklida to‘g‘rang va maydalangan shivit bilan aralashtiring.
- Qozonga go‘shtni bir qismini soling, ustidan piyoz solib, qolgan go‘sht qismini tering.
- Bulg‘ori qalampirini soling.
- Qozon qopqog‘ini yopib, past olovda 3 soat davomida pishiring.
- Kabob uchun garnir sifatida pechda pishirilgan sabzavotlar bilan dasturxonni bezash tavsiya qilinadi.
Mavzuga doir:
- Tovuq go‘shtiga smetanali qayla qo‘shib, mazasi og‘izda qoladigan taom tayyorlaymiz
- Vitaminlarga boy mazali basma tayyorlaymiz
- Pechda sabzavotlar qo‘shib tansiq kotlet pishiramiz
- Tuxum qo‘shib tayyorlanadigan go‘shtli rulet pishirib ko‘ring
- Ozarbayjoncha taom — yalpizli kofte bozbash pishirib ko‘ring
Izoh (0)