Ajoyib ko‘rinishga ega “qush ini” taomining mazasi ham o‘ziga xos.
Kerakli mahsulotlar:
- Qiyma – 600 gr;
- Tuxum – 1 dona;
- Qo‘ziqorin – 4 dona;
- Piyoz – 1 dona;
- Baton non – 2-3 bo‘lak;
- Sut – 100 ml;
- O‘simlik yog‘i – 1 osh qoshiq;
- Qattiq pishloq – 75 gr;
- Smetana – 1 osh qoshiq;
- Non talqoni – 100 gr;
- Tuz, ziravor, ko‘katlar ta’bga ko‘ra.
Qotirilgan non bo‘laklari sutga solib, ivitiladi.
Qo‘ziqorin yuvilib, quritishga qo‘yiladi. Qo‘ziqorin mayda to‘g‘ralib, piyoz bilan suvi chiqquncha qovurib olinadi. Smetana va ziravorlar sepilib, 3-5 daqiqa mobaynida pishiriladi.
Qiyma yana bir marta sutda ivitilgan non va petrushka bilan go‘sht maydalagichdan o‘tkaziladi. Unga tuxum, tuz va murch qo‘shiladi. Yaxshilab aralashtirilib, teng porsiyalarga bo‘linadi.
Qiymali aralashmani stakan yordamida o‘rtasidan chuqurcha hosil qilinib, chet qismini qalinroq devor yasaladi.
Tayyorlangan “qush ini”ning ichiga qo‘ziqorinli aralashmadan bir osh qoshiqdan solinadi.
Yog‘ surilgan pergament qog‘ozga asta joylashtirilgan qush inlari 180 darajada 30 daqiqa davomida pishiriladi.
Qirg‘ichdan o‘tkazilgan qattiq pishloq taom tayyor bo‘lishiga yaqin ustiga sepiladi va eriguncha 15-20 daqiqaga qo‘yiladi.
Tayyor bo‘lgan “Qush ini” taomi sabzavotlar bilan bezatilib, dasturxonga tortiladi.
Yoqimli ishtaha!
Izoh (0)