Mazkur go‘shtli burger nafaqat kattalar, balki bolajonlar uchun ham sevimli taomlardan biri bo‘lishiga shubha yo‘q.
Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:Xamiriga:
- Sut — 200 ml
- Suv — 200 ml
- Tuz — 0,5 stakan
- Xamirturush —7 gr
- O‘simlik yog‘i — 5o ml
- Un — 600 gr
- Go‘sht — 700 gr
- O‘simlik yog‘i — 80 ml
- Piyoz — 2 dona
- Soya sousi — 2 osh qoshiq
- Sirka — 1 osh qoshiq
- Sarimsoq, petrushka
- Tuz, murch, zira
- Sut va suvni biroz ilitib, xamir tayyorlab oling.
- Ustini o‘rab, 1,5-2 soatga issiqroq joyga qo‘ying.
- Xamirni 6 ta teng bo‘lakka bo‘ling, har birini mushtlab 5 daqiqa tindiring.
- 12-13 sm kattalikda yoying, yana 20-30 daqiqaga qoldiring.
- Xamir yuziga tuxum sarig‘ini surting va kunjut sepib, 180 daraja qizigan pechda 25 daqiqa davomida pishirib oling.
- Yog‘ solingan tovada mayda kub shaklida to‘g‘ralgan go‘shtni qovurib pishiring. Qopqog‘ini yopib 40 daqiqa davomida dimlang va orada aralashtirib turing.
- To‘g‘ralgan piyoz qo‘shing va yana 10 daqiqa dimlang.
- Sarimsoq, ziravorlar, soya qo‘shing va yana 8 daqiqa pishiring.
- Piyozni dumaloq shaklda to‘g‘rab suvga soling va 3 daqiqaga muzlatkichga qo‘yib qo‘ying.
- Keyin unga ko‘kat, tuz va soya qo‘shing.
- Pishgan non bo‘laklarini o‘rtasidan bo‘ling va go‘shtli aralashmani soling.
- Ustidan piyoz qo‘yib, ikkinchi bo‘lak bilan yoping.
- Ta’bga qarab sous qo‘shsa ham bo‘ladi.
Izoh (0)