Tushlikka turkcha palov — vermishelli osh tayyorlab ko‘ring
Turkiyada mazkur taom palov deb atalib, go‘shtli yoki sabzavotli ovqatlarga garnir sifatida dasturxonga tortiladi.
Quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- O‘simlik yog‘i — 4 osh qoshiq
- Vermishel — 120 gr
- Guruch — 200 gr (yirik guruchdan foydalanish tavsiya etiladi)
- Soya sousi — 3 osh qoshiq
- Suv — 500 ml
- Sarimsoq piyoz
- Ziravorlar
- Qizigan yog‘da vermishel tillarang tusga kirgunicha qovuring, guruchni ham soling va aralashtiring.
- Olovni pasaytirib, soya, ziravor va maydalangan sarimsoqni qo‘shing.
- Suv solib, qaynating.
- Qaynab chiqqanidan keyin qopqog‘ini yopib, 15-20 daqiqa dimlang.
- Olovni o‘chiring va 5-7 daqiqacha qopqog‘ini ochmang.
Mavzuga doir:
- Jaziramada kechki ovqat uchun “okroshka” tayyorlang
- Nonushtaga shokoladli sirnik tayyorlang
- Tez tayyor bo‘ladigan pitssa pishiramiz
- Foydali va mazali grekcha salat tayyorlaymiz
- Uy sharoitida moxito ichimligini tayyorlaymiz
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh
Kirish
Asosiy yangiliklar