Suli yormasidan tayyorlangan taom va pishiriqlar to‘yimli va sog‘liqqa foydali hisoblanadi. Oila a’zolari va farzandlariga mazali taom pishirishni istaganlar uchun suli yormasidan tayyorlanadigan bulochka retseptini taqdim qilamiz.
Buning uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Suv – 350 ml
- Suli yormasi – 150 gr
- Zaytun moyi –50 ml
- Xamirturush –1,5 choy qoshiq
- Shakar – 1,5 choy qoshiq
- Tuz – 1 chimdim
- Kunjut – 1 osh qoshiq
- Un – 400 gr
- Xamirturush va shakarni yarim stakan issiq suvga ivitib, 15 daqiqaga qo‘ying.
- Keyin aralashmaga zaytun moyi va tuz qo‘shib aralashtiring.
- Suli yormasini qo‘shib, yaxshilab aralashtiring.
- Suvning qolgan qismini qo‘shing.
- Oz-ozdan un qo‘shib, massa holiga keltiring.
- Xamir ustini sochiq bilan yopib, yaxshilab oshguniga qadar iliq joyga qo‘ying.
- Xamir yopishib qolmasligi uchun qo‘lingizni yog‘lab, 12 bo‘lakka bo‘lib, bulochkaga shakl bering.
- Patnisga pishirishga mo‘ljallangan qog‘ozga bulochkalarni tering va yarim soatga qoldiring.
- Bulochkalar ustiga zaytun surting.
- Kunjut seping va 25-30 daqiqaga, 200 gradusga qizigan pechga qo‘ying.
Izoh (0)