Pitssa bolalar va kattalar uchun hamisha sevimli bo‘lgan. Uni nonushta, tushlik hatto kechki ovqat o‘rniga ham yeyish mumkin.
Buning uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Un— 1,5 piyola
- Tuz — ta’bga ko‘ra
- Shakar — 2 choy qoshiq
- Zaytun yog‘i — 1 choy qoshiq
- Xamirturush — 1 choy qoshiq
- Suv — 130 ml
- Kolbasa — 50 gramm
- Bulg‘or qalampiri — 2 dona
- Zaytun — 10-15 ta
- Pomidor — 5 dona
- Pishloq —50-80 gramm
- Tomat pastasi — 3 osh qoshiq
- Tuzlangan qo‘ziqorin
- Xamirga ketadigan masalliqlarni qo‘shib oshirma xamir qiling.
- Tayyor bo‘lgach 1 soat davomida tinishini kuting.
- Xamirni aylana shaklida unlab yoying.
- Xamir ustini yog‘lab oling.
- So‘ngra tomat pastasini xamir ustidan surib chiqing. Tomat o‘rniga ketchupdan ham foydalanish mumkin.
- Pishloqni qirg‘ichdan chiqarib xamir ustini u bilan qoplang.
- Kolbasani kesib pishloq ustidan terib chiqing.
- Zaytunni aylana shaklida kesib kolbasa orasidagi bo‘sh joylarga qo‘ying.
- Keyingi bosqichda bo‘lsa qolgan mahsulotlar: bulg‘or qalampiri, pomidor va qo‘ziqorinni xamir ustiga qo‘ying.
- Pitssani 30 daqiqaga, 190 darajada qizib turgan duxovkaga qo‘ying.
Izoh (0)