• Profilga Kirish
  • 1751972643_633.png 1751972643_245.png 1751959824_218.svg 1751959824_520.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12692.42
    • RUB158.44
    • EUR14511.24
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +29°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    Kartoshkali qovurilgan somsalar

    Qovurilgan qiymali somsa (pirojka)lar mazali, to‘yimli va juda oddiy taom hisoblanadi. Qiyma sifatida qaynatilgan go‘sht va kartoshka yoki tuxum ishlatishingiz mumkin.

    Foto: “Bigmir.net”

    Foto: “Bigmir.net”

    Bugun biz sizning e’tiboringizga kartoshkali pirojka tayyorlash usulini havola qilmoqchimiz.

    Zarur masalliqlar:

    Xamir uchun
    • Suv — 2 stakan
    • Quruq xamirturush — 2 osh q.
    • Shakar — 2 ch.q.
    • Tuz — 1 ch.q.
    • O‘simlik yog‘i — 4 osh q.
    • Un — 8 stakan
    Kartoshkali qiyma uchun
    • Kartoshka — 8 dona
    • Piyoz — 1 dona
    • Tuz — 0,3 ch.q.
    • Ezilgan murch — 0,5 ch.q.

    Tayyorlanishi:

    Birinchi bo‘lib xamirni tayyorlaymiz. Suvni iliq holga kelguncha qizdiramiz va chuqur idishga quyamiz. Suvga shakar, tuz, o‘simlik yog‘i va xamirturushni qo‘shamiz. 5 daqiqa kutamiz.

    Xamirga unni qismlarga bo‘lib elab solamiz.

    Xamir sal zichlashgandan keyin stol ustiga olamiz va unni aralashtirishda davom etamiz. Qayishqoq, yopishmaydigan xamir qoramiz.

    Xamirturushli xamir 10 daqiqaga yaqin aralashtiriladi. Chunki xamirni qancha ko‘p aralashtirsangiz, pirojkalar shuncha yumshoqroq va mazaliroq bo‘ladi.

    Xamirni idishga solamiz va iliq joyda 1 soatcha tindirib qo‘yamiz.

    Xamir tayyor bo‘lguncha qiymasini tayyorlaymiz.

    Kartoshkani qaynatamiz, piyozni qovuramiz. Kartoshka va piyozni birga qo‘shib ezamiz.

    Tayyor bo‘lgan kartoshka qiymaga tuz va ziravorlar qo‘shamiz. Uni xona haroratigacha sovutamiz.

    Tayyor bo‘lgan xamirni bo‘laklarga ajratamiz. Biz tayyorlagan xamirdan 20 ga yaqin pirojkalar bukish mumkin.

    Har bir bo‘lak xamirni o‘qlov yordamida yoyib chiqamiz. O‘rtasiga qiyma qo‘yamiz.

    Chekkalarini bukib pirojka shakliga keltiramiz.

    Pirojkalarni 15 daqiqa dam oldirib qo‘yamiz.

    Tovani qizdiramiz, o‘simlik yog‘ini solamiz va yuzasi jigarrang tusga kirguncha qovurib olamiz.

    Pirojkalarni o‘rtacha olovda va qopqog‘i yopiq holda pishiramiz. Shunday holatda ular yaxshi qovuriladi.

    Yoqimli ishtaha!

    24.05.2017, 14:25   Izoh (0)   16353
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Tvorogli keks tayyorlaymiz

    23.05.2017, 23:08

    Pishib o‘tib ketgan banandan tayyorlanadigan yegulik va ichimliklar

    23.05.2017, 14:27

    Uy sharoitida chizkeyk tayyorlaymiz

    22.05.2017, 12:13

    Qrimcha cheburek tayyorlaymiz

    19.05.2017, 22:14

    Qulupnayli tort: ajoyib bahoriy shirinlik

    19.05.2017, 12:47

    Duxovkada kartoshka fri tayyorlaymiz

    18.05.2017, 15:19
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    Endi Ucell ilovasida Yandex Music’ni tinglash mumkin 


    STEM va biznes yo‘nalishidagi qizlar uchun TBC Bank’dan ta’lim grantlari — O‘zbekistonda gender tafovutini kamaytirish yo‘lida yangi qadam


    “Biznesni rivojlantirish banki” BMT Taraqqiyot Dasturi bilan hamkorlik qiladi


    OKMKda mahalliy dumpkarlardan foydalaniladi 


    InfinBANK va Kwikpay: uyingizga komissiyasiz va mehr bilan xalqaro pul o‘tkazmalari


    SonetUzStyle tanlovida ishtirok etish uchun arizalar qabuli 15-avgustgacha uzaytirildi


    Vaqt sinovidan o‘tgan tarmoq: 33-yillik faoliyat, 12 million foydalanuvchi tanlovi va mobil aloqaning yangi arxitekturasi


    Avvallari xufiyona iqtisodiyotda faoliyat yuritgan eshitish va gapirishda muammosi bor insonlar endi rasmiy sektorga qo’shilib, Poytaxt Parking jamoasining bir qismiga aylandi


    Qo‘ng‘iroqlardan mobil internetga: Toshkent mobil aloqadan foydalanish modelini qanday o‘zgartirmoqda


    Aqlli diversifikatsiya: nima uchun kerak va kapitalni qanday taqsimlash lozim?


    AKFA energiya tejovchi romlari: iqlimga moslashtirilgan, qulaylikni ko‘zlagan 


    American University of Technologyʼda bakalavrlar uchun ochiq eshiklar kuni


    AVO bank aloqa markazi: innovatsiyalar va yangi xizmat darajasi 


    Toshkentda CRYPTO O₂ forumi bo‘lib o‘tdi: Texnologiya, fintech va tartib‑qoidalar muhokama qilindi 


    Sug‘urta sohasidagi uzoq kutilgan islohotlar: manfaatlar qonun himoyasida 

     

    Tavsiya etamiz

    Tramp uchun xavotirlar: AQSH prezidenti taniqli shaxslarga yosh qizlarni sotgan Jeffri Epshteynning mijozi bo‘lganmi?

    29 iyul, 17:19

    Bir kechada oddiy ofitsiantdan millionerga aylangan ayol: lotereyadan yutilgan 10 mln dollar mashmashasi

    27 iyul, 09:25
    Audio Icon

    Andijoncha hotamtoylik: “Dunyo sadolari”ga sarflanayotgan milliardlar va shubhali shartnomalar

    24 iyul, 21:25

    “Rossiya allaqachon katta og‘alik maqomini yo‘qotib bo‘ldi”. Ukraina urushi postsovet hududida nimalarni o‘zgartirdi?

    24 iyul, 15:15
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    Putin 1994-yilda Qozog‘istonga da’vo qilgan — Germaniya arxivi

    Dunyo | 1 avgust, 08:33

    AQSHda dunyodagi eng uzun chaqmoq qayd etildi

    Dunyo | 1 avgust, 00:10

    Avgustdan yo‘l harakati qoidabuzarligi uchun jarimalar oshirildi. Miqdorlar qanchaga yetdi?

    O‘zbekiston | 31 iyul, 23:51

    AQSHda rekord miqdordagi demokratlar Isroilga harbiy yordamni taqiqlash uchun ovoz berdi

    Dunyo | 31 iyul, 23:36

    G‘azodagi bolalar suratlaridan so‘ng Trampning Netanyaxuga nisbatan munosabati o‘zgardi — CNN

    Dunyo | 31 iyul, 23:02

    Sun’iy intellekt shifokorlar e’tiborsiz qoldirgan ko‘krak saratoni holatlarining 30 foizini aniqladi

    Dunyo | 31 iyul, 22:05

    AQSH yaqin uch yarim yil ichida Oyga qo‘nishni rejalashtirmoqda — NASA

    Dunyo | 31 iyul, 21:41
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.