• Profilga Kirish
  • 1751972643_633.png 1751972643_245.png 1751959824_218.svg 1751959824_520.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12466.44
    • RUB155.42
    • EUR14517.17
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +25°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    Kartoshkali qovurilgan somsalar

    Qovurilgan qiymali somsa (pirojka)lar mazali, to‘yimli va juda oddiy taom hisoblanadi. Qiyma sifatida qaynatilgan go‘sht va kartoshka yoki tuxum ishlatishingiz mumkin.

    Foto: “Bigmir.net”

    Foto: “Bigmir.net”

    Bugun biz sizning e’tiboringizga kartoshkali pirojka tayyorlash usulini havola qilmoqchimiz.

    Zarur masalliqlar:

    Xamir uchun
    • Suv — 2 stakan
    • Quruq xamirturush — 2 osh q.
    • Shakar — 2 ch.q.
    • Tuz — 1 ch.q.
    • O‘simlik yog‘i — 4 osh q.
    • Un — 8 stakan
    Kartoshkali qiyma uchun
    • Kartoshka — 8 dona
    • Piyoz — 1 dona
    • Tuz — 0,3 ch.q.
    • Ezilgan murch — 0,5 ch.q.

    Tayyorlanishi:

    Birinchi bo‘lib xamirni tayyorlaymiz. Suvni iliq holga kelguncha qizdiramiz va chuqur idishga quyamiz. Suvga shakar, tuz, o‘simlik yog‘i va xamirturushni qo‘shamiz. 5 daqiqa kutamiz.

    Xamirga unni qismlarga bo‘lib elab solamiz.

    Xamir sal zichlashgandan keyin stol ustiga olamiz va unni aralashtirishda davom etamiz. Qayishqoq, yopishmaydigan xamir qoramiz.

    Xamirturushli xamir 10 daqiqaga yaqin aralashtiriladi. Chunki xamirni qancha ko‘p aralashtirsangiz, pirojkalar shuncha yumshoqroq va mazaliroq bo‘ladi.

    Xamirni idishga solamiz va iliq joyda 1 soatcha tindirib qo‘yamiz.

    Xamir tayyor bo‘lguncha qiymasini tayyorlaymiz.

    Kartoshkani qaynatamiz, piyozni qovuramiz. Kartoshka va piyozni birga qo‘shib ezamiz.

    Tayyor bo‘lgan kartoshka qiymaga tuz va ziravorlar qo‘shamiz. Uni xona haroratigacha sovutamiz.

    Tayyor bo‘lgan xamirni bo‘laklarga ajratamiz. Biz tayyorlagan xamirdan 20 ga yaqin pirojkalar bukish mumkin.

    Har bir bo‘lak xamirni o‘qlov yordamida yoyib chiqamiz. O‘rtasiga qiyma qo‘yamiz.

    Chekkalarini bukib pirojka shakliga keltiramiz.

    Pirojkalarni 15 daqiqa dam oldirib qo‘yamiz.

    Tovani qizdiramiz, o‘simlik yog‘ini solamiz va yuzasi jigarrang tusga kirguncha qovurib olamiz.

    Pirojkalarni o‘rtacha olovda va qopqog‘i yopiq holda pishiramiz. Shunday holatda ular yaxshi qovuriladi.

    Yoqimli ishtaha!

    24.05.2017, 14:25   Izoh (0)   16381
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Tvorogli keks tayyorlaymiz

    23.05.2017, 23:08

    Pishib o‘tib ketgan banandan tayyorlanadigan yegulik va ichimliklar

    23.05.2017, 14:27

    Uy sharoitida chizkeyk tayyorlaymiz

    22.05.2017, 12:13

    Qrimcha cheburek tayyorlaymiz

    19.05.2017, 22:14

    Qulupnayli tort: ajoyib bahoriy shirinlik

    19.05.2017, 12:47

    Duxovkada kartoshka fri tayyorlaymiz

    18.05.2017, 15:19
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    UZTELECOM simli internetni modernizatsiya qilmoqda: abonentlar GPON va FTTx orqali 100 Mbit/s dan yuqori tezlikka ega bo‘ladilar


    Pepsi Taste Challenge 2025: Pepsi yana oldinda — O‘zbekistonda 59,28% ovozga sazovor bo‘ldi 


    Onix 100 million so‘m keshbek aksiyasini qayta yo‘lga qo‘ydi 


    Way II kompaniyasi o‘z investorlariga dividend to‘lovlarini amalga oshirdi


    HONOR talabalarni qo‘llab-quvvatlovchi aksiyani e’lon qildi 


    Smart Business O‘zbekistonda UZCARD va Humo kartalarini qabul qilish uchun yagona yechimni taqdim etadi 


    HAVAL O‘zbekistonda yangi modellarni namoyish etdi: HAVAL H6 Facelift va HAVAL H9 taqdimot kechasi


    “Biznesni rivojlantirish banki” 1 trln 273 mlrd so‘mlik ipoteka krediti ajratdi


    Uzbekistan Airways bilan Istanbulga foydali parvoz qiling!


    BI Group O‘zbekistonda turar joy binosining zilzilabardoshligini ochiq sinovdan muvaffaqiyatli o‘tkazdi


    Kapitalbank va Korporativ sport assotsiatsiyasi hamkorlik memorandumini imzoladi


    Universalbank o‘zini o‘zi band qilgan fuqarolar uchun yangi “Mikrokredit 300 ”ni ishga tushirdi 


    Accor Toshkentda Swissôtel Tashkent ochilishini nishonlamoqda, shveysariya uslubidagi hashshamatni O‘zbekiston poytaxtiga olib kelmoqda


    Yengillik kuch bilan birlashganda: 2025-yilning talabalar uchun mo‘ljallangan to‘rtta ASUS noutbuki 


    “Trastbank” kichik biznesni rivojlantirish uchun 1 mlrd so‘mgacha kredit taklif etadi

     

    Tavsiya etamiz

    Islom Karimovning sobiq matbuot kotibi “Otamdan qolgan dalalar” filmi taqiqlanish sababini oshkor qildi

    21 avgust, 11:58

    Turkiyada oyoq suyaklarini sindirib, bo‘yni o‘stirish operatsiyasi ommalashmoqda (foto)

    21 avgust, 11:52

    Hisob palatasi nega hisobdor emas?

    20 avgust, 19:50

    AQSH prezidenti 6 ta urushni to‘xtatganini da’vo qildi. Aslidachi?

    20 avgust, 11:05
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    Andijonning ikki tumani “Tashabbusli byudjet”da ovoz bermaydi — Iqtisodiyot va moliya vazirligi

    O‘zbekiston | 22 avgust, 00:07

    Xitoy va amerikalik olimlar binolarni sovitadigan sement ishlab chiqdi

    Dunyo | 21 avgust, 23:50

    O‘zbekistonda ayollar rahbarlik qiluvchi kichik korxona va firmalar soni ochiqlandi

    O‘zbekiston | 21 avgust, 23:40

    Daniya kitobxonlikni rivojlantirish uchun kitoblarga qo‘yilgan 25 foizlik soliqni bekor qiladi

    Dunyo | 21 avgust, 23:30

    Yetti oylik inflyatsiya darajasi 4 foizni tashkil etdi — Statqo‘m

    Iqtisodiyot | 21 avgust, 23:20

    DeepSeek sun’iy intellekti yangilangan modelini taqdim etdi

    Dunyo | 21 avgust, 23:10

    AQSHda mexanik 10 yil oldin yo‘qolgan hamyonni kapot ostidan topib, egasiga qaytardi

    Dunyo | 21 avgust, 23:00
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.