• Profilga Kirish
  • 1744009905_435.svg 1744009905_642.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12904.51
    • RUB161.99
    • EUR14575.64
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +24°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Maslahatlar

    Tovuq go‘shtining yoqimsiz hidini yo‘qotish usullari

    Agar tovuq go‘shtini muzlatgichdan olib chiqqaningizda, yoqimsiz hidni sezsangiz, bu har doim ham go‘shtning sifati yomonlashganini anglatmaydi. Ba’zida tovuq muzlatgichda emas, polietilen paketga solingan bo‘lsa, shunday hid paydo bo‘lishi mumkin. Ko‘plab uy bekalari tomonidan sinovdan o‘tgan bu hiddan qutulishning bir necha usullari mavjud.

    Foto: Wday

    Foto: Wday

    Tovuq go‘shtining yoqimsiz hidini qanday yo‘qotish mumkin?

    Tovuq go‘shtida paydo bo‘lgan yoqimsiz hidni uni pishirishdan oldin yo‘qotish kerak, chunki tayyor ovqatlarda ham yoqimsiz ta’m paydo bo‘lishi mumkin.

    Yoqimsiz hidni yo‘q qilishning bir nechta usullari mavjud, biroq buning uchun sizning uyingizda ushbu ro‘yxatdagi narsalardan birortasi topilishi kerak:

    • xantal
    • vino sirkasi yoki quruq qizil sharob
    • anor sousi yoki yangi anor sharbati
    • margansovka
    • limon
    • kuchli hidga ega ziravorlar va o‘tlar: karri, kardamon, muskat yong‘og‘i, tarragon, rayhon, tog‘jambil, rozmarin
    • ko‘mir
    • quritilgan moychechak
    • tuz va shakar
    • sarimsoq
    Agar go‘sht yomonlashgan bo‘lsa, uni avvalgi holiga keltirishga urinmang. Siz yoqimsiz hidni yo‘q qilishingiz mumkin, biroq zaharlanish xavfi yo‘q bo‘lishini ham unutmasligingiz kerak.

    Tovuq go‘shtining yomon hididan qanday qutulish mumkin?

    Tovuqni oqib turgan sovuq suvda yuving, tana qismidan yog‘ qatlamini olib tashlang — yoqimsiz hid shu sabab paydo bo‘lgan bo‘lishi mumkin. Tovuqni ehtiyotkorlik bilan yuvishga harakat qiling: suvning mikro tomchilari bilan birga, go‘shtdagi bakteriyalarning oshxona bo‘ylab tarqalishi oson. Shuning uchun tovuq, go‘sht va baliqni yuvish tavsiya etilmaydi.

    Tovuqni bo‘laklarga bo‘ling va margansovka eritmasiga bir necha soat solib qo‘ying. Bundan tashqari, tovuq go‘shtini sovuq sho‘r suvda 3-4 soat davomida solib qo‘yishingiz mumkin, buning uchun 1 litr suvga 2 qoshiq osh tuzini qo‘shishingiz kerak. Agar siz bunday suvga yana bir kichik ko‘mir bo‘lagini solib qo‘ysangiz tom ma’noda ta’sir kuchayadi.

    Foto: Wday

    Foto: Wday

    Yana bir usul: go‘shtni moychechak qaynatmasiga soling. Buning uchun bir osh qoshiq quritilgan moychechakka bir stakan qaynoq suv quying, keyin qaynatmani bir litr sovuq suvda suyultiring.

    Noxush hid paydo bo‘lmasligi uchun go‘shtni pergament yoki qog‘ozga o‘ralgan holda saqlagan ma’qul, va uning ustiga sho‘r suv bilan namlangan salfetkani qo‘ying.

    Xantal yaxshi natija beradi. Tovuqning har bir bo‘lagiga yaxshilab xantal surting, ularni idishga soling, oziq-ovqat plyonkasi bilan o‘rang va bir necha soat davomida muzlatgichga qo‘ying. Bundan tashqari, tovuq go‘shtiga shakar va tuz aralashmasini qo‘shishingiz mumkin. Shuningdek, u bilan uyingizdagi ziravorlar va o‘tlarni aralashtirishingiz mumkin. Tovuq bo‘laklarini tuz bilan ishqalang va ularga bu aralashmani surting, xona haroratida 1 soat saqlang.

    Sarimsoq paketda saqlangan tovuq go‘shtining yomon yoki g‘alati hidlarini ham yo‘q qilishi mumkin. Ikki yoki uchta sarimsoq donachalarini chorak qismga bo‘lib kesib oling va ularni tovuq bo‘laklariga surting, tuz qo‘shing. Bir-ikkita katta sarimsoq donachalarini qirg‘ichdan o‘tkazing, tuz va murch bilan aralashtiring, tovuq bo‘laklariga surting va 2 soat davomida muzlatgichga qo‘ying.

    Har qanday go‘shtning yoqimsiz hididan xalos bo‘lishga yordam beradigan yana bir usul — tuzlash. Marinadlash uchun, ziravorlar va o‘tlardan tashqari, vino sirkasi, quruq qizil sharob yoki limonning yangi siqilgan sharbatidan foydalanishingiz mumkin. Marinadlashda tuz qo‘shishni unutmang. Tovuq bo‘laklarini tuzlab muzlatgichga 2-3 soatga qo‘ying.

    Yangi tovuq go‘shtini sotib olishning o‘zi etarli emas, u zararli bo‘lmasligi uchun pishirish ham kerak. Pishirishdan oldin go‘shtning ustidagi terisini olib tashlashingiz kerak, chunki unda toksinlar to‘planadi. Go‘shtni grilda pishirishni maslahat berilmaydi chunki u kanserogen xususiyatlarga ega. Pishirishning eng yaxshi usullari qaynatish, pishirish, bug‘lashdir.

    Tabiiy sharoitda o‘sgan ferma tovuqlarining go‘shtini oling. Tovuq go‘shti yuqori iste’mol talabiga ega bo‘lgan mahsulotdir, ko‘plab ishlab chiqaruvchilar tovuqlarning o‘sishini tezlashtirish va og‘irligini oshirish uchun turli usullardan foydalanadi, shuning uchun ba’zida mahsulotda antibiotiklar va boshqa qo'shimchalar mavjud bo‘ladi. Ular go‘shtning sifatini ham buzishi mumkin: eskirgan tovuq go‘shtiga ba’zan yangi ko‘rinish berish uchun maxsus eritma surtiladi.

    Mavzuga doir: Har kuni tovuq go‘shti iste’mol qilinsa, organizmda qanday o‘zgarishlar sodir bo‘ladi?

    07.11.2022, 13:39   Izoh (0)   18493
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Anorni qanday qilib to‘g‘ri kesish va tozalash mumkin? (video)

    06.11.2022, 19:00

    Qarishga qarshi ovqatlanishdagi 7 qoida: yosh ko‘rinishni saqlab qolish uchun nimalar iste’mol qilish kerak?

    06.11.2022, 17:58

    Ozdiruvchi tonggi smuzi: ortiqcha vazndan xalos bo‘lishni istaganlar uchun oson tayyor bo‘ladigan smuzi retsepti

    05.11.2022, 09:51

    Idishlarni sovuq suv bilan yuvish sog‘liqqa qanday ta’sir ko‘rsatadi?

    04.11.2022, 21:28

    Kiyim xarid qilishdan oldin o‘zingizga berishingiz kerak bo‘lgan 5 ta savol

    04.11.2022, 15:10

    Sochiqlarni yuvishda yo‘l qo‘yiladigan xatolar

    04.11.2022, 10:13
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    TBC Uzbekistan o‘zining sun’iy intellektga asoslangan yechimlari orqali samaradorlikni oshirib, o‘sish sur’atlarini tezlashtirmoqda 


    Centrum Air Istanbul va O‘zbekistonning uch shahri o‘rtasida to‘g‘ridan-to‘g‘ri reyslarni yo‘lga qo‘ymoqda


    ZTE korxonasi GSMA M360 Yevrosiyo forumida suniy intellekt raqamli iqtisodiyot rivojiga qo'shayotgan hissasi haqida ma’lumot berdi


    Jamg‘armalar bilan qanday ishlash zarur: bank omonatlari, aksiyalar yoki investitsion paketlar? (davomi)


    AKFA Medline University Hospital AHA rasmiy o‘quv markazi maqomini qo‘lga kiritdi


    ANORBANK Xususiy sektorni rivojlantirish bo‘yicha Islom korporatsiyasi bilan 10 million AQSH dollariga teng kelishuv imzoladi


    Ilg‘or qurilish texnologiyalari asosida qad rostlayotgan Quyi Chotqol GES


    Oqtepa Lavashdan “Kulgili narxlar”: sevimli taomlar — har bir pozitsiya 10 mingdan 20 ming so‘mgacha bo‘lgan maxsus narxlarda


    Huawei Cloud TechWave Summit 2025: Yaqin Sharq va Markaziy Osiyoda muvaffaqiyatni oshirish uchun intellektuallikni tezlashtirish 


    APEX BANK Toshkentda Bosh ofis va Markaziy sotuv ofisini ochdi


    Mobiuz IQAir havo sifati datchigini o‘rnatdi


    Huawei O‘zbekistondagi “Tech Carnival”da Intellektual dunyo rivojini jadallashtirmoqda


    Kapitalbank xodimlarining raqamli ko‘nikmalarini rivojlantirmoqda 


    Tarmoqda bolalar xavfsizligi : Octobankdan maslahatlar


    Eng chuqur g‘or, eng baland ko‘prik va eng sirli maskan – Namanganga boramiz

     

    Tavsiya etamiz

    Ayol ovchilardan ilg‘or samolyotlarga qadar — Ukraina rus Shahed’larini qanday ovlaydi?

    19 may, 20:10

    “Lend-Liz” yordami sovg‘a bo‘lmagan — Britaniya ikkinchi jahon urushida berilgan yordamni qanday qaytargan edi?

    19 may, 15:00

    “Yovuzlik imperiyasi zaminimizga hech qachon qaytmasligi uchun” — jamoatchilik o‘roq-bolg‘ali qizil bayroq va qora-olovrang lentani taqiqlashni so‘ramoqda

    13 may, 22:22

    Ular doim dunyoda eng yaxshilaridan bo‘lgan — pokistonlik harbiy uchuvchilar haqida

    12 may, 21:30
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    Toshkentda daraxt bosib qolgan fuqaro vafot etdi

    O‘zbekiston | 24 may, 23:21

    Superliga. “Buxoro” mehmonda “So‘g‘diyona” bilan durang o‘ynadi

    Sport | 24 may, 23:08

    Toshkent va Andijondagi oshxona hamda xonadonda yong‘in sodir bo‘ldi (video)

    O‘zbekiston | 24 may, 22:40

    Namangan hokimi 100 yilligi nishonlanayotgan maktabdagi “So‘nggi qo‘ng‘iroq” tadbirida ishtirok etdi

    O‘zbekiston | 24 may, 22:00

    Quyoshdan himoyalovchi kremlardan foydalanishda tez-tez uchraydigan xatolik aniqlandi

    Layfstayl | 24 may, 21:40

    Samarqand 2025-yili Islom dunyosining madaniyat poytaxtiga aylanadi

    O‘zbekiston | 24 may, 21:25

    Superliga. “Neftchi” o‘z maydonida bir kishi kam bo‘lib qolgan “Sho‘rtan”ni tor-mor etdi

    Sport | 24 may, 21:21
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.