Har bir mamlakatning o‘ziga xos milliy taomlari mavjud. Shuningdek, ular ko‘pincha har bir davlatning mahalliy aholisigagina ma’lum. Bu kabi taom retseptlari necha yillardan buyon avloddan-avlodga o‘tib kelmoqda.
Janubiy Afrika “malva” pudingi. Taom go‘yoki og‘ir damlarda doim yordam beruvchi mehribon onaning quchog‘iga o‘xshaydi.
Germaniyaning “kezeshpetsle” taomi. Ushbu taom chindan ham mazali. Tuxum va pishloqli lapsha hamda qovurilgan piyoz taomga ajoyib ta’m bag‘ishlaydi.
Indoneziyaning “tempe” taomi. Ushbu tofu boshqacha pishiriladi. Taomning ikki xili mavjud, shirin va qovurilgan ta’mligi.
Shri-Lanka – “kiribat”. Kokos sutida pishirilgan guruch, chili va ziravorlar.
Braziliya – “bayau de dois”. Guruch, loviya ba’zan go‘sht aralashmasi.
Irlandiyaning kartoshkali noni. Sariyog‘ yoki asal bilan iste’mol qilish mumkin.
Turkiyaning Iskandar kabobi. Lavash, go‘sht va sous uyg‘unligidagi xushta’m taom.
Shotlandiyaning makaronli pirogi. Shotlandiyalik va u yerga tashrif buyurganlarning sevimli yeguligi.
Vyetnam – “txit xo tau”. Ushbu taomni Vyetnamning har qanday oshxonasidan topib bo‘lmaydi.
Slovakiyaning makli yeguligi. Ular xuddi chuchvaraga o‘xshaydi, ammo mazasi shirin.
Eron – “morasa polo”. Asosiy masalliqlar: tovuq, guruch, za’faron, pista, bodom va mayiz.
Tailand – mangoli guruch. Yangi mango mevasi, kokos siropi hamda mazali guruch uyg‘unligi.
Fransiya – “kroze”. Ushbu to‘rtburchak shakldagi makaronli taom mamlakat tashqarisida unchalik ham mashhur emas.
Isroil – “bissli”. Tashqi ko‘rinishidan kuchuklarning taomiga o‘xshaydi. Ammo qovurilgan makaronlar juda mazali.
Kanada muzqaymog‘i. Banan va uzum ta’mli shirinlik. Muzqaymoqning yana boshqa rangdagilari ham mavjud.
Portugaliya – “baba de kamelo”. Ustiga bodom sepilgan karamelli mussni, albatta, tatib ko‘rish tavsiya etiladi.
Puerto-Riko – “pionono”. Ichi go‘sht bilan to‘ldirilgan pishirilgan banan.
Niderlandiya – “gyutspot”. Tarkibida kartoshka, sabzi va piyoz pyuresi bo‘lgan mashhur mahalliy taom”.
Shvetsiya – “isterband”. Guruch, kolbasa va boshqa vitaminga boy mahsulotlardan tayyorlanadi.
Fiji – “kokoda”. Limon yoki laym sharbatida pishirilgan baliq, piyoz, chili, pomidor va kokos yong‘og‘i.
Shveysariya – “ryoshti”. Kartoshkani yoqtirmaydiganlar ham ushbu taomni yaxshi ko‘rib yeyishi aniq.
Ruminiya – “sarmale”. Go‘sht va karam taomga o‘zgacha ta’m bag‘ishlaydi.
Norvegiya – “pinnekyott”. Ushbu taomni tayyorlash uchun bir kundan ko‘proq vaqt sarflash kerak. Ammo mazasi ham shunga yarasha.
Mavzuga doir:
- Yapon taomlari san’atning alohida turi ekanligini isbotlovchi suratlar
- Sayohatga chiqqanda mahalliy oshxona bilan yaqindan tanishish uchun albatta tatib ko‘rish kerak bo‘lgan taomlar (foto)
- Kesishga qo‘l bormaydi: san’at asari darajasida tayyorlangan tortlar (foto)
- “Yeyayotganingizda u qimirlaydi”: Dunyo mamlakatlaridagi eng antiqa yeguliklar (foto)
Izoh (0)