Ҳар бир мамлакатнинг ўзига хос миллий таомлари мавжуд. Шунингдек, улар кўпинча ҳар бир давлатнинг маҳаллий аҳолисигагина маълум. Бу каби таом рецептлари неча йиллардан буён авлоддан-авлодга ўтиб келмоқда.
Жанубий Африка «малва» пудинги. Таом гўёки оғир дамларда доим ёрдам берувчи меҳрибон онанинг қучоғига ўхшайди.
Германиянинг «кезешпецле» таоми. Ушбу таом чиндан ҳам мазали. Тухум ва пишлоқли лапша ҳамда қовурилган пиёз таомга ажойиб таъм бағишлайди.
Индонезиянинг «темпе» таоми. Ушбу тофу бошқача пиширилади. Таомнинг икки хили мавжуд, ширин ва қовурилган таъмлиги.
Шри-Ланка – «кирибат». Кокос сутида пиширилган гуруч, чили ва зираворлар.
Бразилия – «баяу де доис». Гуруч, ловия баъзан гўшт аралашмаси.
Ирландиянинг картошкали нони. Сариёғ ёки асал билан истеъмол қилиш мумкин.
Туркиянинг Искандар кабоби. Лаваш, гўшт ва соус уйғунлигидаги хуштаъм таом.
Шотландиянинг макаронли пироги. Шотландиялик ва у ерга ташриф буюрганларнинг севимли егулиги.
Вьетнам – «тхит хо тау». Ушбу таомни Вьетнамнинг ҳар қандай ошхонасидан топиб бўлмайди.
Словакиянинг макли егулиги. Улар худди чучварага ўхшайди, аммо мазаси ширин.
Эрон – «мораса поло». Асосий масаллиқлар: товуқ, гуруч, заъфарон, писта, бодом ва майиз.
Таиланд – манголи гуруч. Янги манго меваси, кокос сиропи ҳамда мазали гуруч уйғунлиги.
Франция – «крозе». Ушбу тўртбурчак шаклдаги макаронли таом мамлакат ташқарисида унчалик ҳам машҳур эмас.
Исроил – «биссли». Ташқи кўринишидан кучукларнинг таомига ўхшайди. Аммо қовурилган макаронлар жуда мазали.
Канада музқаймоғи. Банан ва узум таъмли ширинлик. Музқаймоқнинг яна бошқа рангдагилари ҳам мавжуд.
Португалия – «баба де камело». Устига бодом сепилган карамелли муссни, албатта, татиб кўриш тавсия этилади.
Пуэрто-Рико – «пиононо». Ичи гўшт билан тўлдирилган пиширилган банан.
Нидерландия – «гюцпот». Таркибида картошка, сабзи ва пиёз пюреси бўлган машҳур маҳаллий таом».
Швеция – «истербанд». Гуруч, колбаса ва бошқа витаминга бой маҳсулотлардан тайёрланади.
Фижи – «кокода». Лимон ёки лайм шарбатида пиширилган балиқ, пиёз, чили, помидор ва кокос ёнғоғи.
Швейцария – «рёшти». Картошкани ёқтирмайдиганлар ҳам ушбу таомни яхши кўриб ейиши аниқ.
Руминия – «сармале». Гўшт ва карам таомга ўзгача таъм бағишлайди.
Норвегия – «пиннекётт». Ушбу таомни тайёрлаш учун бир кундан кўпроқ вақт сарфлаш керак. Аммо мазаси ҳам шунга яраша.
Мавзуга доир:
- Япон таомлари санъатнинг алоҳида тури эканлигини исботловчи суратлар
- Саёҳатга чиққанда маҳаллий ошхона билан яқиндан танишиш учун албатта татиб кўриш керак бўлган таомлар (фото)
- Кесишга қўл бормайди: санъат асари даражасида тайёрланган тортлар (фото)
- «Еяётганингизда у қимирлайди»: Дунё мамлакатларидаги энг антиқа егуликлар (фото)
Изоҳ (0)