Ichimizda haqiqiy italyancha pitssa ishqibozlari bormi? Zo‘r pitssani zo‘r pitsseriyada yeyman, desangiz zo‘r pitsseriyaning o‘zi kam, bori ham afsuski yopiq. Uyga buyurtma qilsangiz sovib qoladi, qolaversa, yo‘lkira masalasi.
Shu mavzuda “MuzA”dan navbatdagi mutlaqo yangi mahsulot - pitssa uchun yarimtayyor asosni taklif etamiz. Ustiga qaylani surting, bor mahsulotdan soling, biroz pishloq sepib qizib turgan gaz pechida 6-8 daqiqa pishirib oling. Bu asos haqiqiy italyancha an’analarga ko‘ra toshning ustida pishirilgan bo‘lgani uchun tagi qarsildoq, usti esa yumshoq bo‘lib, sizga yoqishi aniq.
Hoziroq atigi 9 900 so‘mga 2 dona asosni xarid qiling va mazasidan hayratlaning.
Ha, aytgancha, tomatli qayla pitssaning yuragi!
Tayyor ketchuplar to‘g‘ri kelmaydi. Italiyada ishlagan nemis mutaxassisi Detlev Diyervald o‘rgatgan retseptni siz bilan bo‘lishmoqchimiz.
2 dona pitssaga tomat qaylasi uchun quyidagilar kerak bo‘ladi:
- pishgan shirin pomidorlar - 3 dona;
- ta’bga ko‘ra tayyor ziravorlar - nim to‘la choy qoshiqda;
- yangi yoki quritilgan petrushka - yarim bog‘; yangi yoki quritilgan rozmarin shoxchasi -1 dona;
- tuz; ta’bga ko‘ra sarimsoq va qizil garmdori.
Qaylaga qora murch solmang, murchni tayyor pissaga sepsangiz, ifori ishtahani ochadi. Tayyor pissaga xushbo‘y zaytun yog‘idan quyib iste’mol qilishni tavsiya etamiz. Xushbo‘y zaytun yog‘i retsepti va yana boshqa foydali maslahatlarni “MuzA”ning ijtimoiy tarmoqlaridan topishingiz mumkin:
Reklama huquqi asosida
Izoh (0)