Bugun,

  • USD 11095.31
  • RUB 173.84
  • EUR 10772.44

Julyen fransuz oshxonasining mashhur taomlaridan biri sanaladi.

Foto: “Yeda.ru”

Foto: “Yeda.ru”

Buning uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:

  • Tovuq filesi — 300 gr
  • Qo‘ziqorin (shampinyon) — 200 gr
  • Piyoz — 1 dona
  • Smetana — 300 gr
  • O‘simlik yog‘i — 50 ml
  • Un — 1 osh qoshiq
  • Tuz, murch — ta’bga ko‘ra
  • Shivit
  • Pishloq — 200 gr
  • Gamburger bulochkalari — 4 dona
Tayyorlanish jarayoni:
  • Bulochkalarni ustki qismini kesib oling.
  • O‘simlik yog‘ida “kubik” qilib to‘g‘ralgan piyozni qovurib oling.
  • Qo‘ziqorinni qo‘shib qovuring, qopqog‘ini yoping va bir daqiqa davomida dimlang.
  • Tuz va murch qo‘shing.
  • Tovuq filesini alohida qovurib oling, tuz va murch seping.
  • Tovuqqa qo‘ziqorinli aralashmani qo‘shing.
  • Smetana va suv solib sous holiga keltiring.
  • Bulochkalarni sousga botirib oling, ustiga pishloq seping.
  • 180 darajada qizigan pechda 10 daqiqa davomida pishirib oling.
Yoqimli ishtaha!

Izoh
Asosiy yangiliklar
Mahalliy
Toshkentda voyaga yetmagan bola boshqaruvidagi Matiz harakatsiz turgan Lada bilan to‘qnashdi (video)
Mahalliy
O‘zbekistonda 4-iyun kuni havo harorati 39 darajagacha ko‘tariladi
Mahalliy
Shavkat Mirziyoyev Turkiya prezidentining inauguratsiya marosimida ishtirok etadi