Turli mamlakat oshxonalari retsepti bilan bo‘lishishda davom etamiz. Bugungi menyumizda — ukraincha mashhur “Galushki”.
Buning uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- sut — 510 ml;
- un — 490 gr;
- mol go‘shti —350 gr;
- o‘simlik yog‘i — 1 osh qoshiq;
- qaymoq — (35 % ) 800 ml;
- tovuq bulyoni — 1 l;
- ta’bga ko‘ra sarimsoq piyoz;
- ko‘k piyoz va ko‘katlar;
- pishloq (motsarella tavsiya qilinadi) — 200 gr;
- ta’bga ko‘ra tuz va murch;
- Sut, un va tuz qo‘shib xamir qoring.
- Xamirni 100 gr romb shaklida bo‘laklarga bo‘lib chiqib, ustini yoping va muzlatkichga qo‘ying.
- Xamirni tuzli suvda pishirib oling.
- Tovada qizigan o‘simlik yog‘iga mayda to‘g‘ralgan piyoz va go‘sht solib qovurib oling.
- Maydalangan sarimsoq, tuz va murch soling.
- Tovuq bulyoni va qaymoq solib aralashtiring.
- Aralashmaga xamir, ko‘kat va ko‘k piyoz solib, 7 daqiqa dimlab pishiring.
- Pechda pishirishga mo‘ljallangan chuqurroq idishga taomni soling va ustidan qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq seping.
- 180 daraja qizigan pechda 5 daqiqaga qo‘ying.
Mavzuga doir:
- Jaziramada kechki ovqat uchun “okroshka” tayyorlang
- Nonushtaga shokoladli sirnik tayyorlang
- Tez tayyor bo‘ladigan pitssa pishiramiz
- Foydali va mazali grekcha salat tayyorlaymiz
- Uy sharoitida moxito ichimligini tayyorlaymiz
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)