Julyen fransuz oshxonasining mashhur taomlaridan biri sanaladi.
Buning uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:
- Tovuq filesi — 300 gr
- Qo‘ziqorin (shampinyon) — 200 gr
- Piyoz — 1 dona
- Smetana — 300 gr
- O‘simlik yog‘i — 50 ml
- Un — 1 osh qoshiq
- Tuz, murch — ta’bga ko‘ra
- Shivit
- Pishloq — 200 gr
- Gamburger bulochkalari — 4 dona
- Bulochkalarni ustki qismini kesib oling.
- O‘simlik yog‘ida “kubik” qilib to‘g‘ralgan piyozni qovurib oling.
- Qo‘ziqorinni qo‘shib qovuring, qopqog‘ini yoping va bir daqiqa davomida dimlang.
- Tuz va murch qo‘shing.
- Tovuq filesini alohida qovurib oling, tuz va murch seping.
- Tovuqqa qo‘ziqorinli aralashmani qo‘shing.
- Smetana va suv solib sous holiga keltiring.
- Bulochkalarni sousga botirib oling, ustiga pishloq seping.
- 180 darajada qizigan pechda 10 daqiqa davomida pishirib oling.
Mavzuga doir:
- Jaziramada kechki ovqat uchun “okroshka” tayyorlang
- Nonushtaga shokoladli sirnik tayyorlang
- Tez tayyor bo‘ladigan pitssa pishiramiz
- Foydali va mazali grekcha salat tayyorlaymiz
- Uy sharoitida moxito ichimligini tayyorlaymiz
- Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
- Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept
Izoh (0)