Xushbo‘y qalampir, dolchin, zanjabil tovuqning ta’mini oshiradi va shu bilan birgalikda organizmdagi almashish jarayonini kuchaytiradi va salqin ob-havoda isitishga yordam beradi.
Marinad uchun:
1 dona skotch bonnet qalampirini kesish va urug‘laridan tozalash2 dona xalapenyoni kesish va urug‘laridan tozalash1 osh qoshiq yangi toshcho‘p (timyan)4 dona sarimsoq tishchalari2 choy qoshiq xushbo‘y qalampir3 osh qoshiq qamishdan olingan shakar2 choy qoshiq yirik donali tuz0,5 choy qoshiq muskat yong‘og‘i1 choy qoshiq dolchin1 choy qoshiq ezilgan qora murch1 choy qoshiq zanjabil kukuni0,25 stakan zaytun yog‘i0,25 stakan soya qaylasi1 dona laym po‘chog‘i0,25 stakan laym sharbati0,25 stakan apelsin sharbati0,5 stakan olma sirkasi
Asosiy taom uchun:
1 kg yirik bo‘lmagan bo‘laklarga bo‘lingan tovuq16 dona bambukdan qilingan sixlar bir necha soat oldin suvda ivitib qo‘yiladi
Tayyorlanishi:
Xushbo‘y qalampir hovonchada eziladi. Marinad uchun olingan masalliqlarning hammasi blenderda yaxshilab aralashtiriladi. Mahkamlanadigan paket ichiga tovuq va u to‘liq botib turadigan miqdorda marinad solinadi. 4 soat davomida sovutgichga qo‘yiladi. Marinadning qolgani ham sovutgichga olib qo‘yiladi.
Tovuq sovutgichdan olinadi. 4—6 bo‘lakdan sixlarga teriladi. Duxovkada tayyor bo‘lguncha pishiriladi. Pishirish davomida qolgan marinad vaqti-vaqti bilan tovuqqa surib turiladi.
Manba: “Gotovim-doma.ru”
Izoh (0)