• Profilga Kirish
  • 1744009905_435.svg 1744009905_642.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12857.35
    • RUB163.45
    • EUR14672.81
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +33°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    Uyda mazali qahva tayyorlab, mehmonlarni xursand qiling

    Mehmondo‘st uy bekalari uchun o‘zlari tayyorlagan mazali taomlari haqida maqtovlarni eshitish juda yoqimli. Ayniqsa juda yaxshi tayyorlangan qahva uchun maqtovlar butunlay boshqacha eshitiladi. Bu esa haqiqatan hammaning ham qo‘lidan kelavermaydi.

    Foto: “Xitrosti jizni”

    Foto: “Xitrosti jizni”

    Xo‘sh, mazali qahvani qanday tayyorlash kerak?

    Bu ichimlikni tayyorlashda belgilangan shartlarga rioya qilish talab qilinadi:

    1. Ichida haqiqiy qahva qaynaydigan eng yaxshi idish – uchi toraytirilgan turka. Idish hajmining tayyorlash vaqtida mahsulot joylashgan o‘sha qismi unga qaynash vaqtida saqlanib qoladigan boshqacha xushbo‘ylik bag‘ishlaydi.
    2. Turkada qahva tayyorlashda pala-partishlik qilish va shoshilish yaramaydi, bu jarayon uchun vaqt sarflashga tayyor bo‘ling.
    3. Eng yaxshi qahva, bevosita tayyorlash oldidan yanchiladigan qahva donlaridan pishiriladi, yanchish ta’bga ko‘ra tanlanadi. Haqiqiy qahva shinavandasi donlari yirik va mayda qilib yanchilgan qahva ichimliklari mazasining farqini yaxshi biladi.
    4. Yaxshi qahva tayyorlash uchun krandagi suvdan emas, balki faqat tozalangan, suzgichdan o‘tkazilgan suvdan foydalanish zarur.
    5. Qahvani turkada qaynatish vaqtida jarayonni qaynashgacha olib bormaslik kerak. Ko‘pikli qavat paydo bo‘lishi va turkaning og‘zigacha ko‘tarilishi bilan idishni olovdan olish, ko‘pik qavatining pasayishini kutish va uni yana olovga qo‘yish kerak. Buni bir necha marta takrorlash kerak. Ko‘pikli qavatning butunligi qahvaning bor xushbo‘yligini saqlashga yordam beradi.
    6. Agar siz yangilik kiritishni xohlasangiz, tayyorlanayotgan ichimlikka biroz zanjabil, bir necha dona tuz qo‘shing. Bu qahvaning xushbo‘yligini oshiradi.
    7. Qahvani turkada bir-ikki daqiqa turgandan keyin piyolalarga quyish kerak.
    8. Shakarni, yaxshisi mehmonlarga o‘zlari mustaqil ravishda qo‘shishlarini taklif qilganingiz ma’qul.
    Mehmonlaringizni haqiqiy qahva bilan siylang va haqli ravishda maqtovlarga sazovar bo‘ling.

    Manba: “Xitrosti jizni”

    28.10.2017, 09:52   Izoh (0)   13514
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Uvalanadigan pechenye pishiramiz

    14.10.2017, 19:28

    Tvorogli xamirdan olmali konvertchalar

    12.10.2017, 12:56

    Uy sharoitida tovuqli naggetslar pishiramiz

    11.10.2017, 15:38

    Mazali kartoshka tayyorlashning olti siri

    10.10.2017, 09:39

    Mashq qilish oldidan nima yeyish kerak: 2 ta tez tayyor bo‘luvchi va mazali taom

    10.10.2017, 06:02

    Lavashdan tez tayyor bo‘luvchi taomlar tayyorlaymiz

    06.10.2017, 17:34
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    InfinBLACK - ortiqcha to‘lovlar talab qilmaydigan kredit karta


    Sistit — bu uyat emas!


    Centrum Air yozgi yo‘nalish ochadi: Toshkentdan Issiqko‘lga to‘g‘ridan-to‘g‘ri reyslar


    Xon Saroy tomonidan an’anaviy “Mening orzuyimdagi uy” rasmlar tanlovi boshlandi 


    2025-yilning 5 oyi davomida Mobiuz minglab tayanch stansiyalarini ishga tushirdi va texnik infratuzilmani zamonaviylashtirdi


    O‘zbekiston Milliy banki Xitoy yuani ayirboshlash xizmatini Toshkent shahri va poytaxt aeroportida yo‘lga qo‘ydi


    LUKOIL: yosh iste’dodlar ovozi katta sahnada yangradi


    Octobank bankomatlarni BS/2 bilan birga “aqlliroq” qiladi


    ANORBANK va BS/2 O‘zbekistonda banklarda o‘z-o‘ziga xizmat ko‘rsatish tarmog‘ini kengaytirmoqda


    Chirchiqdagi yangi bog‘ - zamonaviy ko‘ngilochar va dam olish maskani ochildi


    Moliyaviy firibgarliklar: firibgarlar keksalarni qanday aldamoqda 


    Hyundai Uzbekistan - foizsiz bo‘lib to‘lash imkoniyati qaytdi!


    Suv — bebaho neʼmat: Agrobankdan fermerlar uchun yangi metodik to‘plam


    Yangiyo‘lda “Tomorqa maktabi” ochildi


    Mastercard Digital Uzbekistan 5- xalqaro PLAS-Forumida qatnashdi

     

    Tavsiya etamiz

    Feldmarshalga almashtirilmagan Stalinning zurriyoti — “dohiy” nega o‘g‘lini urushga yuborgan edi?

    3 iyun, 21:10

    Ko‘zi o‘tkir, qulog‘i sezgir temir qushchalar. Razvedkachi dronlarning “katta akalari”

    3 iyun, 20:40

    Gitlerdan so‘ng eng mashhur natsist – dorga osilgan Ribbentropning ayanchli taqdiri

    31 may, 19:25

    “Ikki xonali uy uchun 715 mln so‘mdan”. “Daryo”dagi maqoladan so‘ng poytaxt hokimligi uysiz qolgan aholiga xonadon sotib olish uchun mablag‘ ajratdi

    28 may, 21:15
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    “Garri Potter” serialidagi yosh aktyorlar uchun suratga olish paytida taʼlim oladigan maxsus maktab quriladi

    Layfstayl | 4 iyun, 09:35

    Isroil Suriyadagi qurol-yarog‘larga zarba berdi

    Dunyo | 4 iyun, 09:26

    Qurbon hayiti munosabati bilan qo‘shimcha “Afrosiyob” reyslari qo‘yiladi

    O‘zbekiston | 4 iyun, 09:22

    O‘zbekiston yo‘llarida sun’iy intellektga asoslangan harakatni boshqarish tizimlari joriy etilishi mumkin

    O‘zbekiston | 4 iyun, 09:15

    Abbosbek Fayzullayev: “Kubok yutish — muhim o‘yin oldidan yaxshi kayfiyat beradi”

    Sport | 4 iyun, 09:07

    Ukrainaning “O‘rgimchak to‘ri” operatsiyasi urushlarning kelajagini o‘zgartirib yuborishi mumkin — Axios

    Dunyo | 4 iyun, 08:48

    Mask BMTni moliyalashtirishni to‘xtatishni taklif qildi

    Dunyo | 4 iyun, 00:25
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.