Дунёнинг энг мазали таомлари: саёҳат вақтида нималарни татиб кўриш керак?
Сиз учун янги бўлган мамлакатни ва унинг аҳолиси менталитетини яхшироқ тушуниш учун, уларнинг миллий таомини татиб кўриш керак.
Португалия: франсезинья
Фото: «Woman.ru»Овқат номи «нозик француз қиз» деб таржима қилинади. Бу овқат квадрат шаклдаги икки бўлак оқ нон орасига гўшт, колбаса, майдаланган зайтун меваси, ветчина, колбаса ва пишлоқ қўйиб тайёрланган сендвичдан иборат бўлиб, одатда қовурилган картошка ва помидор қайласи билан дастурхонга тортилади.
Мексика: моле қайласи
Бу овқат 100 хил масаллиқдан ташкил топган бўлиб, бир неча кун давомида тайёрланади.
Бельгия: чиғаноқли қовурилган картошка
Фото: «Woman.ru»Бельгияда чиғаноқлар ҳар хил усулда – шаробда, ёғда, ўтлар билан ёки помидор қайласида пиширилади.
Жанубий Корея: панчхан
Фото: «Woman.ru»
Бу анъанавий таом кўплаб яхна егулик ва салатлардан ташкил топган.
Япония: кацудон
Бу таом гуруч устига қўйилган юпқа тухумли котлетдан иборат.
Шотландия: дудланган лосось
Бу балиқ қовурилган нон билан дастурхонга тортилади.
Изоҳ (0)