Bugun,

  • USD 10940.05
  • RUB 182.26
  • EUR 11121.65

Kofte — ozarbayjon va turk oshxonasiga mansub turli kattalikda tayyorlanadigan qiymali sharchalar hisoblanadi. Yanada to‘yimli bo‘lishi uchun qiymali sharchalarga lapsha qo‘shib pishirish mumkin bo‘lgan retseptni havola etamiz.

Foto: Wday.ru

Foto: Wday.ru

Buning uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘​ladi:

  • Yarim tayyor lapsha — 1 o‘ram  (uy sharoitida tayyorlangan lapshadan ham foydalanish mumkin)
  • Qiyma — 500 gr
  • Piyoz  — 2 dona
  • Pomidor — 3 dona
  • Sariyog‘ — 100 gr
  • Ko‘katlar
  • Tuz va ziravorlar
Tayyorlanish jarayoni:
  • Qiymaga piyoz, ko‘kat, tuz va ziravorlarni solib aralashtiring.
  • Aralashmadan kichkina sharchalar yasang va qotishi uchun 10 daqiqaga muzlatkichga qo‘ying.
  • Sharchalarni unga bulang va sariyog‘ solingan tovaga solib qovuring.
  • Qovurilgan qiymali sharchalarga to‘g‘ralgan ko‘k piyoz qo‘shing.
  • Pomidorni qirg‘ichdan chiqarib tovaga soling va ustidan yarim piyola suv quying.
  • Tuz seping va tova qopqog‘ini yopib dimlang.
  • Lapshani tuzli suvda pishirib oling.
  • Likopchaga lapsha, ustidan qiymali sharchalarni soling.
Taom tayyor, yoqimli ishtaha!

Izoh
Asosiy yangiliklar
Mahalliy
Foto: Toshkentda Xalqaro axborotdan erkin foydalanish kuniga bag‘ishlangan xalqaro konferensiya bo‘lib o‘tmoqda
Mahalliy
Qashqadaryoda 38 yoshli ayol va 19 yoshli qiz o‘zini poyezd tagiga tashlab, joniga qasd qildi. MFY raislaridan biri bu axborotni yashirib, “mahallaning siri” demoq...
Mahalliy
Shavkat Mirziyoyev transport sohasiga bag‘ishlangan yig‘ilish o‘tkazmoqda