To‘g‘ri ovqatlanish allaqachon ichida ishtirok etuvchi afsonalar va yolg‘onlar bilan birga haqiqiy fanga aylanishga ulgurdi.
Biz siz uchun oziq-ovqatlar haqida anchadan buyon saqlanib kelayotgan va keng tarqalgan bir necha afsonalarni to‘pladik va tadqiqotchilarning bu boradagi fikrlari haqida aytmoqchimiz.
Sabzavotlar to‘liq pishirishni talab qiladi
Uzoq pishirish vitaminlarning suv bilan birgalikda bug‘lanib ketishiga olib keladi. Shuning uchun sabzavotlarni pishirishning eng yaxshi yo‘li — bu ularni tovada biroz suv bilan birga tezroq qizdirish. Iloji boricha sabzavotlarni xom holda iste’mol qiling.
Yog‘ sog‘liq uchun zararli
Lekin, yog‘larning zarari borasidagi tadqiqotlar ularni iste’mol qilishning yurak kasalliklariga hech qanday aloqasi yo‘qligini ko‘rsatdi.
Bundan tashqari, yog‘ — A, D, E vitaminlarining va to‘g‘ri metabolizmda muhim rol o‘ynovchi antioksidant — selenning manbai hisoblanadi.
Yuqori proteinli parhezlar buyraklarga zarar yetkazadi
Manba: “Zdorovie.com”
Izoh (0)