Turli xil yormalardan mazali bo‘tqa tayyorlash sirlari
Nonushtada bo‘tqa yeyish kerakligi bizga bolalikdan o‘rgatib kelinadi. Bolalar bog‘chasida bo‘tqa yeyaverib joniga tegib ketgani uchun ko‘pchilik kattalar uni yoqtirishmaydi. To‘g‘ri tayyorlangan bo‘tqa mazali ta’mi bilan kayfiyatni ko‘taradi va kun davomida zarur bo‘ladigan energiya bilan ham ta’minlaydi.
Grechka bo‘tqasi
Grechka bo‘tqasini qaynatishdan oldin qozonda biroz qizdiring va o‘simlik yog‘i qo‘shing. Qaynash jarayonida qozon qopqog‘ini yopib qo‘ying.
Manniy bo‘tqasi
Manniy bo‘tqasini pishirishda 1 litr suyuqlikka 6 osh qoshiq yorma soling. Suyuqlik sifatida kamida yarmiga yoki hammasiga sut ishlatsangiz bo‘tqa shirinroq chiqadi.
Suli yormasidan bo‘tqa
Suli yormasidan bo‘tqa tayyorlashda birinchidan, yormani suv yoki sutdan 2 baravar kam miqdorda oling. Ikkinchidan, boshqa masalliqlarni faqat sovugandan keyin qo‘shing. Uchinchidan, qancha ko‘p qaynatsangiz shuncha mazali bo‘ladi.
Arpa yormasidan bo‘tqa
Tayyorlashdan oldin yormani ivitib qo‘ying, chunki u uzoq vaqt qaynatiladi. 2 litr suvga 1 piyola yorma solinadi. Tuz va saryog‘ bo‘tqa tayyor bo‘lgandan so‘ng qo‘shiladi.
Izoh (0)