Limon suvidan ham ko‘proq koni foyda bo‘lgan ushbu ichimlik bir qator afzalliklarga ega. Uni tayyorlash esa juda oson. Buning uchun sizga bir stakan suv va sarimsoq piyoz donasi kerak bo‘ladi.
Sarimsoqni maydalagichdan chiqarib oling va uning ustiga 250-350 ml qaynagan toza suv quying. Ichimlik xona haroratigacha sovigach, uni iste’mol qilish mumkin.
Sarimsoqli suvning organizmga ijobiy ta’siri juda ko‘p, xususan:
- Yurak salomatligini yaxshilaydi. Qon bosimini normallashtiradi va xolesterin darajasini pasaytirishga yordam beradi;
- Kognitiv faoliyatni oshiradi. Sarimsoq tarkibida demensiya va Alsgeymer kasalligi xavfini kamaytirishga yordam beradigan antioksidantlar mavjud;
- Kayfiyatni yaxshilaydi. Sarimsoq serotonin gormonini ishlab chiqarishga yordam berishi ilmiy isbotlangan;
- Immun tizimini mustahkamlaydi, chunki sarimsoq antibakterial xususiyatga ega;
- Ovqat hazm bo‘lishini yaxshilaydi;
- Qondagi qand miqdorini tartibga soladi;
- Suyaklarni mustahkamlaydi va osteoporozga chalinish xavfini kamaytiradi;
- Uyqu sifatini yaxshilaydi. Tadqiqotlarda sarimsoq piyoz melatonin ishlab chiqarilishini rag‘batlantirishi o‘z isbotini topgan.
Izoh (0)