Rulet ichida pishloq va ko‘katdan iborat “nachinka”li taom yunonlarning an’anaviy yeguligi sanaladi.

Foto: Lifehicker

Kerakli mahsulotlar:

  • Sariyog‘ – 80 gr;
  • Feta pishlog‘i– 250 gr;
  • Petrushka – ½ qism;
  • Kinza – ½ qism;
  • Tuxum – 1 dona;
  • Lavash xamiri – 10 ta varaq;
  • Zaytun yog‘i – 2 osh qoshiq.

Tayyorlanish jarayoni:

  • Sariyog‘ eritilib, feta pishlog‘i, to‘g‘ralgan ko‘katlar va tuxum bilan aralashtiriladi.
  • Xamir “varaq”lari ustma-ust qo‘yilib, teng yarmidan kesib, 20 ta to‘rtburchak hosil qilinadi.
  • Ortib qolgan sariyog‘ xamir yuzasiga surtiladi va ko‘katli “nachinka”dan joylashtirilib, rulet shaklida o‘raladi. Barcha rulet shu tarzda takrorlanadi.
  • Tovada zaytun yog‘i qiziganidan so‘ng ruletchalar 2-3 daqiqa davomida qizarib qarsildoq bo‘lguncha qovuriladi.
  • Ruletlar tayyor bo‘lganidan so‘ng yog‘ini shimdirib olishi uchun qog‘oz sochiqqa qo‘yiladi.
  • Yegulik sous bilan birgalikda dasturxonga tortiladi.

Yoqimli ishtaha!