Bugun,

  • USD 11095.31
  • RUB 173.84
  • EUR 10772.44

Ziravorlar, asal va limon qo‘shib dimlangan tovuq go‘shtini uy sharoitida tayyorlab ko‘ring. Garnir sifatida kartoshkani pechda pishirib iste’mol qilish tavsiya qilinadi.

Foto: Lifehacker

Foto: Lifehacker

Kerakli mahsulotlar:

  • Paprika — 1 choy qoshiq
  • Zanjabil — 1 choy qoshiq
  • Kashnich urug‘i — 1 choy qoshiq
  • Dolchin — 1 chot qoshiq
  • Limon — 1 dona
  • Sarimsoq piyoz — 5 dona
  • Tovuq go‘shti
  • Tuz, murch
  • O‘simlik yog‘i —1 osh qoshiq
  • Piyoz — 1 dona
  • Un —2 osh qoshiq
  • Tovuq bulyoni — 300 ml
  • Asal — 2 osh qoshiq
  • Sabzi 2-3 dona
  • Zaytun
  • Kinza
Tayyorlanish jarayoni:
  • Ziravorlarni qo‘shib aralashtiring.
  • Limon po‘stini qirg‘ichdan chiqaring va maydalangan sarimsoq qo‘shing.
  • Tovuq go‘shtining har ikki tomoniga tuz va murch surtib chiqing.
  • Qizigan yog‘ga tovuq go‘shtini solib, 4-5 daqiqa davomida qizartirib pishirib oling.
  • Piyozni bo‘laklarga bo‘lib 5-7 daqiqa qovurib oling.
  • Maydalangan sarimsoq qo‘shib aralashtiring.
  • Un, keyin esa bulyon, asal va limon po‘stlog‘ini qo‘shing.
  • Tovuq go‘shtini tovaga solib, 10 daqiqa davomida dimlab pishirib oling.
  • Bo‘laklarga bo‘lingan sabzini tovuq solingan tovaga solib, yana 10 daqiqa dimlang.
  • Ustidan zaytun, limon po‘stlog‘i, sarimsoq, kinza hamda limon sharbati solib aralashtiring.
Yoqimli ishtaha!

Izoh
Asosiy yangiliklar
Mahalliy
O‘tgan yili birja bozorlarimiz rekord darajada o‘sdi — Respublika valyuta birjasi
Mahalliy
Andijonda kredit mablag‘larini o‘zlashtirgan rahbarlarga jinoyat ishi qo‘zg‘atildi
Iqtisodiyot
“Rossiyaga qarshi eng yaxshi strategik javob”: Ukraina farmatsevtika kompaniyasi O‘zbekistondagi “Reka-Med”ni sotib oldi