• Profilga Kirish
  • 1744009905_435.svg 1744009905_642.svg

  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
Ўзбекча
Русский
English
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • O'zb
  • Ўзб
  • Рус
  • Eng
  • So‘nggi yangiliklar
  • Asosiy yangiliklar
  • Eng ko‘p o‘qilgan
  • Kolumnistlar
    • USD12694.97
    • RUB161.6
    • EUR14878.5
    • Google play
    • App Store
    • Telegram
    • Toshkentda
      +24°C
      • Andijon
      • Qarshi
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Farg‘ona
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Termiz
      • Namangan
      • Toshkent
      • Navoiy
      • Toshkent vil
      • Nukus
      • Urganch
    • Daryo
      • Internet-nashr
      • Tahririyat haqida
      • Aloqa ma'lumotlari
      • Foydalanish shartlari
      • Maxfiylik siyosati
      • Yangiliklar arxivi
    • Reklama
    • Ijtimoiy tarmoqlar
      • Instagram | Rasmiy
      • Instagram | Lifestyle
      • Instagram | Sport
      • Facebook | Rasmiy
      • OK | Rasmiy
      • YouTube | Daryo
      • YouTube | Daryo Rus tilida
      • YouTube | Daryo Global
    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte
    Daryo logo white
    • O‘zbekiston
      • Boshqalar
      • Navoiy
      • Toshkent viloyati
      • Sirdaryo
      • Jizzax
      • Qashqadaryo
      • Surxondaryo
      • Xorazm
      • Buxoro
      • Samarqand
      • Namangan
      • Farg‘ona
      • Andijon
      • Qoraqalpog‘iston
      • Toshkent sh.
      • Mehridaryo
      • Ob-havo
    • Markaziy Osiyo
      • O‘zbekiston (Mahalliy)
      • Afg'oniston
      • Qirg‘iziston
      • Qozog‘iston
      • Turkmaniston
      • Tojikiston
    • Dunyo
    • Pul
      • Biznes
      • Iqtisodiyot
      • Moliya
      • Kripto
    • Madaniyat
      • Kino
      • Kitob
      • Musiqa
      • Shou-biznes
    • Layfstayl
      • Ayollar sahifasi
        • Farzand
        • Go‘zallik
        • Karyera
        • Maslahatlar
        • Moda
        • Retseptlar
      • Texnologiyalar
        • Arxitektura
        • Gadjetlar
        • Ilm-fan
        • Koinot
        • Media
      • Avto
      • Qo‘ziqorin
      • Sayohat
      • Salomatlik
      • Ta’lim
        • Abituriyent
        • Ingliz tilini o’rganamiz
    • Sport
      • Futbol
      • UFC
      • Boks
    infinix
    Daryo.uz - Login
    Daryo.uz Daryo.uz
    Daryo.uz - Login
    Retseptlar

    Go‘shtxo‘rlar uchun maxsus: Qishki sovuq uchun ayni muddao bo‘lgan 3 xil taom

    Qishda sovuq qotmaslik, kasal bo‘lmaslik uchun to‘yimli taom iste’mol qilish kerak. Go‘shtli taomlar esa bu borada ayni muddao.

    Uch xil go‘sht solib tayyorlanadigan kotlet

    Foto: Elle

    Foto: Elle

    Kerakli mahsulotlar:

    • Mol go‘shti qiymasi — 200 gr;
    • Qo‘y go‘shti qiymasi — 200 gr;
    • Tovuq go‘shti qiymasi — 200 gr;
    • Oq non — 50 gr;
    • Sut — 150 gr;
    • Qovurilgan piyoz — 150 gr;
    • Qaymoq — 100 gr;
    • Tuz, murch;
    • Sariyog‘ — 100 gr.
    Tayyorlanish jarayoni:
    • nonni sutga solib ivitib qo‘ying;
    • go‘shtga piyoz qo‘shib, go’sht maydalagichdan chiqaring;
    • sariyog‘, qaymoq, tuz va murch qo‘shing, yaxshilab aralashtirib 1 soatga muzlatgichga qo‘ying;
    • kotlet shakliga keltiring va tovada qovurib oling.
    Daniya oshxonasi retseptiga binoan tayyorlanadigan go‘shtli quymoq

    Foto: Elle

    Foto: Elle

    Kerakli mahsulotlar:

    • Pishloq (parmezan) — 15 gr;
    • Sariyog‘ — 7 gr;
    • Bolonyeze sousi tayyorlash uchun;
    • Mol go‘shti — 500 gr;
    • Sabzi — 100 gr;
    • Qizil bulg‘ori qalampiri — 200 gr;
    • Piyoz — 200 gr;
    • Ko‘katlar;
    • Tomat pastasi — 50 gr;
    • Tovuq bulyoni — 600 гgr;
    • Tuz, shakar, murch va yong‘oq.
    Xarissa sousi uchun:
    • Ezilgan pomidor — 500 gr;
    • Piyoz — 150 gr;
    • Sarimsoq piyoz — 40 gr;
    • O‘simlik yog‘i;
    • Zira, tuz, murch va shakar.
    Tayyorlanish jarayoni:
    • ishni xarissa sousini tayyorlashdan boshlang;
    • blenderda ezilgan pomidorga sarimsoq va piyoz qo‘shing;
    • tomat pastasi va ziravorlar qo‘shib yaxshilab aralashtiring;
    • balonyeze sousi uchun sabzavotlarni qovurib oling, qiyma qo‘shib qovurishda davom eting;
    • tomat pastasi qo‘shing va tovuq bulyonining bir qismini qo‘shing;
    • qolgan bulyonga ziravorlar qo‘shing va bir soat dimlang;
    • aralashmani xarissa sousiga qo‘shing;
    • xamirini tayyorlash uchun 100 gramm unga 170 ml sut, 3 ta tuxum, tuz va shakar qo‘shing;
    • aralashmani tovaga soling, 220 daraja qizigan pechga tovani qo‘yib, 18-20 daqiqa davomida pishirib oling;
    • xamirni idishga soling, ustiga sous soling va ustidan qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq seping.
    Bolonyeze va parmijano qo‘shib tayyorlanadigan talyatelle

    Foto: Elle

    Foto: Elle

    Kerakli mahsulotlar:

    • Talyatelle pastasi (boshqa makarondan ham foydalansa bo‘ladi) — 100 gr;
    • Bolonyeze sousi — 150 gr;
    • Sariyog‘ — 20 gr;
    • O‘simlik yog‘i — 10 gr;
    • Pishloq (parmezan) 10 gr;
    • Tuz, murch;
    • Tovuq bulyoni — 150 ml;
    • Ko‘katlar — 11 gr;
    • Sabzi — 6 gr;
    • Sarimsoq piyoz — 1 gr;
    • Lavr yaprog‘i — 0,1 gr;
    • O‘simlik yog‘i — 15 gr;
    • Tomat pastasi — 27 gr;
    • Suv — 100 ml;
    • Murch.
    Tayyorlanish jarayoni:
    • sous tayyorlash uchun go‘shtni maydalagichdan chiqaring;
    • sabzi va ko‘kat qo‘shing;
    • sabzavotli aralashmani o‘simlik yog‘iga solib qovuring;
    • tomat pastasi qo‘shib aralashtiring;
    • suv, murch, tuz va ziravorlar qo‘shing;
    • 1, 5 soat davomida past olovda pishirib oling;
    • talyatelle pastasini tuzli suvda pishirib oling;
    • bolonyeze sousiga bulyon qo‘shib tovada pishirib oling;
    • tayyor bo‘lgan sousga pishgan pastani qo‘shing;
    • sariyog‘, qirg‘ichdan chiqarilgan pishloq, tuz va murch qo‘shing.
    Yoqimli ishtaha!

    Mavzuga doir:

    • O‘z qo‘lingiz bilan turkcha doner kabob tayyorlab ko‘ring
    • Makaronga qiyma va qo‘ziqorin qo‘shib italyancha “timbal” pishirib ko‘ring
    • Tovuq filesiga sabzavot va pishloq qo‘shib, tushlik uchun taom tayyorlaymiz
    • Tushlikka o‘z qo‘lingiz bilan non kabob tayyorlang
    • Kechki ovqatga uyg‘urcha beshbarmoq pishiring
    • Turk oshxonasining eng mazali nonushtasi — menemen tayyorlaymiz!
    • Ozarbayjoncha qatiqli taom — dovg‘a pishirib ko‘ring
    • Mazasi og‘izda eriydigan tovuqli lag‘mon pishiramiz
    • Smetanali sousda qovoqcha va pomidor qo‘shib — paprikash tayyorlab ko‘ring
    • Ko‘p mahsulot ketmaydigan mazali “Smak” salatini uyda tayyorlash uchun retsept

    23.01.2021, 12:41   Izoh (0)   41264
    Facebook Twitter LinkedIn Telegram Email

    Izoh (0)

    Kirish
    Javob qoldiring Bekor qilish

    Mavzuga doir

    Nonushta uchun omletli sendvich tayyorlaymiz

    23.01.2021, 08:52

    Pechda pishirish shart emas: atigi 4 mahsulot bilan shokoladli chizkeyk tayyorlab ko‘ring

    22.01.2021, 12:57

    Mol go‘shti qovurg‘asini noodatiy usulda pechda pishiramiz

    20.01.2021, 18:23

    Qish mavsumida iste’mol qilish tavsiya etiladigan 3 ta mazali sho‘rva retsepti

    19.01.2021, 18:47

    Brokkoli va guruch bilan pechda pishirilgan tovuq

    18.01.2021, 18:55

    Faqat nonushta emas: Tuxumdan tushlik va kechki ovqatga nima tayyorlasa bo‘ladi?

    18.01.2021, 08:44
    ×Lightbox Image

    Daryo.uz | Sizning muammoingiz yechimi


    Market Yandex Go Samarqandda ishga tushdi


    Kapitalbank investitsiyalari – O‘zbekiston yoshlari kelajagiga sarmoya


    Qayerga investitsiya kiritish mumkin? Qanday aktiv turlari mavjud? 


    Faqat tekshirilgan foydalanuvchilar: nima uchun to‘lov ilovalari  shaxsni tasdiqlashni so‘raydi


    Qashqadaryo va Buxoroda amalga oshirilgan quyosh energiyasi loyihalariga 1 yil to‘lishi munosabati bilan rasmiy tadbir bo‘lib o‘tdi


    Savdo, fintex va “yashil” loyihalar: Octobank Xitoy bilan hamkorlikni qanday yo‘lga qo‘ymoqda


    “AloqaBank” yoshlar bilan ishlashga oid dasturlarni kengaytirmoqda


    “Kia Go!”: Kia Sonet egalarining uchrashuvi – yil davomida birga


    Yoz osmonning o‘zidayoq boshlanadi: Silk Avia Toshkentdan Issiqko‘lga kunlik aviaqatnovlarni yo‘lga qo‘ymoqda


    “Kia Go!”: Kia Sonet egalarining uchrashuvi – yil davomida birga


    BI Group va Asakabank O‘zbekistonda tijorat ko‘chmas mulki uchun biznes ipotekasini ishga tushirdi


    Qashqadaryoning Chimyoni – Miraki haqida siz bilmagan faktlar


     Navoiy innovatsiyalar universiteti: zamonaviy bilim sari ishonchli qadam 


    Toshkentda Sting brendi homiyligida "Formula-1" filmining premyerasi bo‘lib o‘tdi


    Toshkent va Bangkok o‘rtasida to‘g‘ridan-to‘g‘ri aviaqatnov: Centrum Air yangi xalqaro yo‘nalishni ishga tushiradi 

     

    Tavsiya etamiz

    NATO tarixi – dunyodagi eng qudratli harbiy tashkilotning obro‘si pasaymoqdami?

    26 iyun, 20:31
    Audio Icon

    Joy hammaga yetardi: Jeyms Kemeronga ko‘ra, “Titanik” yo‘lovchilarining omon qolish imkoniyati bo‘lgan

    25 iyun, 23:50

    “Trampning Titanigi to‘xtaydi” — Eron elchisi

    25 iyun, 13:39

    AQSHning Yaqin Sharqdagi harbiy bazalari soni nechta va qayerda joylashgan?

    24 iyun, 19:05
     
     
     

    So‘nggi yangiliklarga o‘tish

    “Daryo” videoreportaji: Ozodbek Nazarbekov Namanganda katta sahnaga qaytdi

    O‘zbekiston | 1 iyul, 00:10

    Tailandda budda rohibi o‘z hamkasbini otib o‘ldirdi

    Dunyo | 30 iyun, 23:55

    Shahrisabzda ikkita do‘kon yonib ketdi (video)

    O‘zbekiston | 30 iyun, 23:40

    Britaniyada ChatGPT tufayli ish o‘rinlari bilan bog‘liq muammolar paydo bo‘ldi

    Dunyo | 30 iyun, 23:25

    Yaponiyada qora ayiq tufayli aeroport faoliyati to‘xtab qoldi (video)

    Dunyo | 30 iyun, 23:10

    “Daryo” dayjesti: 30-iyunning eng muhim xabarlari

    O‘zbekiston | 30 iyun, 23:00

    “Operachi bo‘lish oson emas” — Aqlbek Piyazov italyan tilini o‘rgangani, musofirchilikdagi hayoti va eng ko‘p olgan gonorari haqida gapirdi (foto, video)

    Shou-biznes | 30 iyun, 22:45
    Daryo About Us

    “Daryo” internet-nashrining (O‘zbekiston matbuot va axborot agentligi (O‘zMAA, hozirgi O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Administratsiyasi huzuridagi Axborot va ommaviy kommunikatsiyalar agentligi) tomonidan 13.03.2015 yil sanasida 0944-sonli guvohnoma bilan ommaviy axborot vositasi sifatida ro‘yxatga olingan. Matnli materiallarni to‘liq ko‘chirish yoki qisman iqtibos keltirishga, shuningdek, fotografik, grafik, audio va/yoki videomateriallaridan foydalanishga “daryo.uz” saytiga giperhavola mavjud bo‘lgan va/yoki “Daryo” internet-nashrining muallifligini ko‘rsatuvchi yozuv ilova qilingan taqdirda yo‘l qo‘yiladi. Chop etiladigan ba’zi ma’lumotlar 18 yoshga to‘lmagan foydalanuvchilarga mo‘ljallanmagan bo‘lishi mumkin. Info@daryo.uz

    Telegram Youtube Facebook Instagram Twitter vkontakte

    © «Simple Networking Solutions» MChJ, 2013–2025

    Yosh bo‘yicha cheklov

    Xato topdingizmi? Ctrl+Enter’ni bosing

    • Foydalanish shartlari
    • Maxfiylik siyosati
    • Reklama
    Nimani qidiramiz?

    Sign In or Register

    Xush kelibsiz!

    Tizimga kiring yoki Roʻyxatdan oʻting.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Roʻyxatdan oʻting

    Roʻyxatdan oʻtganmisiz? Login.

    Google

    yoki E-Pochta orqali

    Sizga parol elektron pochta orqali yuboriladi.

    Izoh qoldirishingiz, Foydalanish shartlari va Maxfiylik siyosati shartlarini qabul qilganingizni anglatadi

    Matnda xato topdingizmi?

    ×

    Rahmat. Biz sizning xabaringizni oldik va xatoni imkon qadar tezroq tuzatamiz.