Бугун,

  • USD 11095.31
  • RUB 173.84
  • EUR 10772.44

Янги йил байрами кириб келишига ҳам саноқли кунлар қолди. Кўпчилик байрам дастурхонини безатиш ва таомлар тайёрлаш бўйича режалар тузишни бошлаб юборган бўлса ажаб эмас. Бу борада баъзи фойдали маслаҳатлар ва тавсиялар бериш мақсадида «Дарё» нашри Korzinka.uz супермаркетлар тармоғи билан ҳамкорликда Янги йилга бағишланган лойиҳани ишга туширди.

Ушбу лойиҳа доирасида байрам дастурхонига тортиш мумкин бўлган таомлар рецептини тақдим этиб борамиз.

Бугун менюда «Цезарь» салати

Фото: «Дарё»

Фото: «Дарё»

Ушбу салатни тайёрлаш учун тахминан 15—20 дақиқа вақт ва 13 233 сўм талаб этилади.

Фото: «Дарё»

Фото: «Дарё»

Зарур масаллиқлар

  • 150 г «Айсберг» салат барги
  • 100 г қайнатилган товуқ гўшти
  • 60 г черри помидори
  • 20 г пармезан пишлоғи
Соус учун:
  • 2—3 бўлак саримсоқ пиёз
  • 30 г маринадланган кавар (каперси)
  • 200 г майонез

Фото: «Дарё»

Фото: «Дарё»

Тайёрланиши

1. 150 г «Айсберг» салат баргини йирик бўлакларга бўлиб чиқамиз.

Фото: «Дарё»

Фото: «Дарё»

2. 60 г черри помидорининг ҳар бирини тўрт бўлакка бўламиз.

Фото: «Дарё»

Фото: «Дарё»

3. 100 г қайнатилган товуқ гўштини тилим қилиб кесамиз.

Фото: «Дарё»

Фото: «Дарё»

4. Энди соусни тайёрлаб оламиз. Бунинг учун 2—3 бўлак саримсоқ пиёз ва 30 г каварни майда қилиб тўғраймиз.

Фото: «Дарё»

Фото: «Дарё»

Кавар (каперси). Фото: «Дарё»

Кавар (каперси). Фото: «Дарё»

5. Ва 200 г майонез билан аралаштирамиз.

Фото: «Дарё»

Фото: «Дарё»

6. Сўнг барча масаллиқларни идишга солиб, соус билан аралаштирамиз.

Фото: «Дарё»

Фото: «Дарё»

7. Тайёр салатни ликопчага солиб, устига қирғичдан ўтказилган 20 г пармезан пишлоғидан сепамиз.

Фото: «Дарё»

Фото: «Дарё»

Салатимиз тайёр. Ёқимли иштаҳа!

Фото: «Дарё»

Фото: «Дарё»

Фото: «Дарё»

Фото: «Дарё»

Фото: «Дарё»

Фото: «Дарё»

Ушбу салатни тайёрлашда фойдаланилган маҳсулотларни Korzinka.uz супермаркетларидан харид қилишингиз мумкин.

Масаллиқлар нархлари билан қуйидаги жадвалда танишишингиз мумкин. Нархлар 8 декабрь ҳолатига берилган.

Фото: «Дарё»

Фото: «Дарё»

Рукн ҳомийси — Korzinka.uz супермаркетлар тармоғи.

Таомни тайёрлашда берган кўмаги учун Тошкентдаги Il Migliore ресторани ва шахсан бош ошпаз Усен Карсибаевга миннатдорчилик билдирамиз.

Il Migliore ресторани бош ошпази Усен Карсибаев. Фото: «Дарё»

Il Migliore ресторани бош ошпази Усен Карсибаев. Фото: «Дарё»

Il Migliore ресторани. Фото: «Дарё»

Il Migliore ресторани. Фото: «Дарё»

Рукнимизнинг кейинги сонларида пицца, грилда пиширилган товуқ сони, рукколали салат ва бошқаларни тайёрлаймиз ҳамда ушбу таомлар билан байрам дастурхонини безаймиз.

Изоҳ
Асосий янгиликлар
Дунё
Никол Пашинян ва Илҳом Алиев 31 май куни Кишинёвда учрашади
Дунё
Ўғлининг қабри ёнида ётган она, Тошкентда бузилаётган бинолар, метрога яширинган украиналиклар — 30 май суратлари 
Маҳаллий
Озодбек Назарбеков “Коба санъат мажмуаси” МЧЖнинг таъсисчиси экани тасдиқланди