Qish mavsumida inson organizmi doimgidan ham ko‘ra ko‘proq vitamin va minerallarga muhtojlik sezadi. Shuning uchun ham ushbu salatni tayyorlab ko‘rishingizni tavsiya etamiz.
Kerakli mahsulotlar:
- lavlagi – 3 dona;
- limon – 1/2 dona;
- zaytun yog‘i – 3 osh qoshiq;
- brinza – 250 gramm;
- ko‘kat, tuz va ziravorlar.
- Pech 200 darajaga qizdiriladi. Lavlagi folga qog‘oziga o‘ralib, 50-60 daqiqa davomida pishiriladi.
- Lavlagi pishgach, sovutishga qo‘yiladi va to‘rtburchak to‘g‘raladi.
- Limon sharbati siqib olinadi, unga tuz, ziravor, zaytun yog‘i qo‘shiladi va lavlagi bilan aralashtiriladi.
- Brinza to‘rtburchak, ko‘kat mayda to‘g‘raladi va lavlagi ustidan solinadi.
Mavzuga doir:
- Bayram dasturxonini tovuq va pishloq qo‘shib tayyorlanadigan salat — “Yangi yil soati” bilan bezang
- Ananas ichiga solib tayyorlanadigan tovuqli salat
- Olivyedan zerikkanlar uchun: Yangi yil dasturxoni uchun 5 xil noodatiy salat retsepti
- Kolbasa va ananas qo‘shib, noodatiy ta’mga ega salat tayyorlaymiz
Izoh (0)