Oltin rang po‘stlog‘li shirinlik ichini quyultirilgan sut bilan to‘ldirib, mazali yong‘oqlar tayyorlashni pazanda bekajonlarga tavsiya etamiz.
Kerakli mahsulotlar:
- sariyog‘ − 200 gramm;
- un − 390 gramm;
- tuxum sarig‘i −3 dona;
- shakar − 90 gramm;
- qabartma (razrixlitel) − 1/2 choy qoshiq;
- tuz − 1/4 choy qoshiq;
- quyultirilgan sut − 170 gramm.
- Sariyog‘ eritib olinadi.
- Tuxum sarig‘i va shakar mikser yordamida aralashtiriladi.
- Ustidan eritilgan sariyog‘, qabartma va tuz solinadi.
- Massaga un solinib, xamir qoriladi.
- Xamir sochiq bilan yopilib, 20-30 daqiqaga muzlatkichga qo‘yiladi.
- Xamir kichkina bo‘laklarga bo‘linadi. Yong‘oq qolipi oldindan qizdirilib, ichiga xamir bo‘laklari joylashtiriladi.
- Yong‘oqlar 3-4 daqiqa davomida qizarguncha pishiriladi.
- Tayyor yong‘oq bo‘laklari ichiga quyultirilgan sut quyiladi va bir-biriga yopishtiriladi.
- Yoqimli ishtaha!
Mavzuga doir:
- Nonushtaga tez tayyor bo‘luvchi va mazali pirog tayyorlaymiz
- Pechda pishirish shart emas: atigi 4 mahsulot bilan shokoladli chizkeyk tayyorlab ko‘ring
- Desert uchun antiqa “profitroli” shirinligini tayyorlaymiz
- Nonushtaga yong‘oq va mandarinli shirin omlet pishiring
- Limon, murabbo va shokoladli: Bir-biridan mazali 3 keks retsepti