Beshbarmoq istalgan dasturxonga ko‘rk beruvchi, mazasi og‘izda qoluvchi tansiq taom sanaladi. Uni iftorlikka tayyorlab, oila a’zolaringiz kayfiyatini ko‘tarishingiz mumkin.

Foto: Getty Images

Ushbu taom uchun quyidagi mahsulotlar kerak bo‘ladi:

  • Tovuq — butun
  • Piyoz 1 dona
  • Sabzi 1 dona
  • Tuz — ta’bga qarab
  • Lavr yaprog‘i

Xamir uchun:

  • Un — 600-650 gr
  • Suv — 350 ml
  • Tuxum 2 dona
  • Tuz — bir chimdim

Bezak uchun :

  • Piyoz va murch

Tayyorlanish jarayoni:

  • Tovuqdan bulyon tayyorlab oling, unga sabzi va piyoz hamda lavr yaprog‘i soling.
  • Qaynaganidan keyin ko‘piklarini olib miltillatib past olovda qaynating, bulyon tiniq bo‘lib pishishi kerak.
  • Tovuqli bulyon qaynaguniga qadar xamir qoring.
  • Xamir har doimgidek qoriladi: tuzli suv, un, tuxumni qo‘shing. Xamir qattiq va tarang bo‘lishi kerak.
  • Tayyor xamirni paketga solib biroz tingani qo‘ying.
  • Xamirni jo‘​va bilan katta qilib yoyib, to‘rtburchak shaklda qilib kesib chiqamiz (qalin yoki ingichkaligi o‘zingiz va oila a’zolaringiz xohishiga bog‘liq)
  • Kesilgan xamir bo‘laklarini biroz stol ustida qoldiring.
  • Bulyondan tovuq va sabzavotlarni oling.
  • Tuz soling va kesilgan xamir bo‘laklarini pishirib oling.
  • Xamir yopishib qolmasligi uchun kam-kamdan solib pishiring.
  • Lagan yoki kattaroq idishga birinchi bo‘lib xamirni soling.
  • Ustidan tovuq go‘shtini soling.
  • Quruq bo‘lmasin desangiz bulyondan 3-4 qoshiq solishingiz mumkin.
  • Taom ustini murchlangan piyoz bilan bezang.

Yoqimli ishtaha!