Ovqat tayyorlash jarayonida yoqimli hidlar taralishi tabiiy. Lekin hammasi jarayon yakunlangach seziladi. Natijada uy bekalarining qo‘lidan tovuq, sarimsoq va piyozning yoqimsiz hidini bartaraf etishga to‘g‘ri keladi.
Mavjud vositalar yordamida yoqimsiz hiddan xalos bo‘lishning ko‘plab usullari mavjud.
Limon sharbati
Limon kislotasi baliq hidining manbayi bo‘lgan aminlarni ammoniy tuzlarga aylantiradi. Shuning uchun qo‘lni limon sharbati bilan yuvish tavsiya etiladi.
Zanglamaydigan po‘lat
Agar zanglamas po‘latdan idish bo‘lsa, unga hidi kelgan qo‘llarni surish kifoya. Bundan tashqari, po‘lat sanchqi yoki qoshiqlarni yuvish ham yaxshi yordam beradi. Ushbu usul uy bekalari tomonidan tajribada sinalgan.
Qahva donalari
Bu eng yaxshi usullardan biri bo‘lib, ayniqsa, qahva iforini xush ko‘ruvchilar uchun ayni muddao. Bir nechta qahva donasi yoki kukunini qo‘lga surish, so‘ngra sovun bilan yuvish tavsiya etiladi.
Ichimlik sodasi
Kundalik hayotda iste’mol sodasidan juda keng foydalaniladi. Hidlarni bartaraf etish uchun esa bir choy qoshiq ichimlik sodasi bilan qo‘llarni yuvish kifoya.
Tish pastasi
Ma’lum bo‘lishicha, tish pastasi ham hidlarni zararsizlantirishda keng qo‘llaniladi. Buning uchun vosita qo‘llarga suriladi va sovuq suv bilan yuviladi. Natijada qo‘ldan yoqimli yalpiz hidi keladi.
Maydanoz (petrushka)
Ma’lumki, maydanoz yaproqlaridan chaynash og‘izdagi hidni bartaraf etadi. Shuningdek, qo‘llarni ham u bilan yuvish mumkin.
Sovuq suv
Agar yoqimsiz hidni bartaraf etishda vositalar topilmasa, shunchaki sovuq suv bilan yaxshilab yuvish mumkin.
Tuz
Agar qo‘l terisida yara yoki yoriqlar bo‘lmasa, tuzni qo‘llar orasida yaxshilab ishqalash mumkin. So‘ngra suvda bir necha marta yuvish kerak.
Maishiy qo‘lqoplar
Albatta, yoqimsiz hiddan xalos bo‘lishning eng ishonchli usuli. Undan foydalanish biroz qo‘pol bo‘lsa-da, ammo terini xavfsiz ravishda saqlaydi.
Zaytun moyi
Yana bir sinalgan usullardan biri piyoz, sarimsoq yoki baliq go‘shtini ishlatishdan avval qo‘lga zaytun moyini surishdir. Yog‘ terini samarali himoya qiladi.
Mavzuga doir:
- Tashlashga oshiqmang: Mayonez, ketchup va boshqa mahsulot “qoldiq”laridan qanday foydalansa bo‘ladi?
- Xavfsiz oshxona: tok urganda, kuyish va pichoq kesganda nima qilish kerak?
- Uy bekalariga taomni tezroq tayyorlashda yordam beradigan 10 ta layfxak
- Yig‘lashning keragi yo‘q: Piyoz to‘g‘rashda ko‘z yoshdan saqlanish usuli topildi
- Uy bekalari uchun shpargalka: Tovuq go‘shtidagi noxush hidni ketkazish usullari
Izoh (0)