Buning uchun ikki xil shokolad, pishloq va qaymoq bo‘lsa kifoya. Mazali shirinlik bir zumda dasturxonni bezaydi.
Kerakli mahsulotlar:
- achchiq shokolad − 250 gramm;
- sariyog‘li pishloq − 500 gramm;
- sutli shokolad − 90 gramm;
- yog‘li qaymoq − 80 ml.
- achchiq shokolad idishga solinib, bug‘ yordamida eritib olinadi yoki uni mikroto‘lqinli pechda ham eritish mumkin, faqat har 10 soniyada uni aralashtirib turish kerak;
- xona haroratidagi pishloqqa eritilgan shokolad qo‘shilib, blenderda aralashtiriladi;
- diamteri 16—18 santimetr bo‘lgan qandolat qolipiga aralashma quyiladi, usti silliqlanadi;
- 2 soatga muzlatkichga qo‘yiladi;
- sutli shokolad mayda bo‘laklarga bo‘linadi, ustidan issiq qaymoq quyilib, yaxshilab aralashtiriladi;
- chizkeykning ustidan qaymoqli aralashma quyilib, yana 10 daqiqaga muzlatkichga qo‘yiladi.
Mavzuga doir:
- Desert uchun antiqa “profitroli” shirinligini tayyorlaymiz
- Chizkeyk, krujka ichiga solib pishiriladigan keks: Kam kaloriyali 5 shirinlik retsepti
- Nonushtaga yumshoqqina pankeyklar tayyorlaymiz
- Xonanda Nigora bilan shokoladli chizkeyk tayyorlaymiz (video)
- Faqat shirinlik emas: Uddaburon uy bekasi tvorogdan tayyorlashi mumkin bo‘lgan 5 yegulik
Izoh (0)