Lavlagi xalq tabobatida ko‘plab kasalliklarni oldini olish, ovqat hazm qilishni yaxshilash va profilaktik maqsadlarda qo‘llaniladi. Undan tayyorlangan taom, salat va ichimliklar foydali va vitaminlarga boy bo‘ladi.

Foto: “Grand kulinar”

E’tiboringizga tetiklashtiruvchi vitaminlarga boy lavlagili sharbat retseptini taqdim qilamiz.

Kerakli mahsulotlar:

  • Lavlagi — 1 dona
  • Sabzi — 2 dona
  • Olma — 1 dona

Tayyorlanish jarayoni:

  • Meva va sabzavotlarni yuvib, tozalang,
  • Mahsulotlarni kubik shaklida kesib, sharbatini siqib oling.
  • Sharbatga ta’bga qarab limon suvini ham qo‘shish mumkin.

Tayyor ichimlikni darhol ichish kerak, shunda yanada foydaliroq bo‘ladi. Lavlagili sharbat organizmni, xususan, jigarni tozalaydi hamda vazn tashlashda samarali yordam beradi.