Iftorlik hamda saharlik dasturxoni uchun ayni muddao bo‘lgan to‘yimli shirinlik.
Kerakli mahsulotlar:
- un — 2 stakan;
- sariyog‘ — 150 gramm;
- tuxum — 1 dona;
- shakar — 120 gramm;
- ichimlik sodasi, tuz— 1 chimdim.
- Sariyog‘ sanchqi yordamida yaxshilab ezib olinadi.
- Tuxum shakar bilan aralashtiriladi. Aralashmaga sariyog‘ qo‘shiladi.
- Olingan massaga un elakdan o‘tkaziladi.
- Yumshoq xamir qorib, 20 daqiqaga muzlatkichga qo‘yiladi.
- So‘ngra taxminan 5 millimetr qalinlikda yoyiladi.
- Pechenye uchun mo‘ljallangan yurakcha shaklida xamir kesib olinadi.
- Pishirish varag‘iga qo‘yib, 180 daraja pechda 15-20 daqiqa davomida pishiriladi.
Izoh (0)