Mashhur italyan lazanya lavashini eng oson usullardan birida pishirishni istaganlar uchun ajoyib retsept.
Buning uchun kerak bo‘ladi:
- 1-2 dona piyoz;
- 500 gr go‘sht qiymasi;
- 4 osh qoshiq pomidor sousi;
- 100 ml qaymoq;
- 50 gr sariyog‘;
- 2 osh qoshiq un;
- 300 gr sut;
- 4 dona lavash xamiri;
- 400 gr pishloq;
- ta’bga ko‘ra tuz va mayda qora qalampir.
- Piyozni maydalab, o‘simlik yog‘ida 5 daqiqa qovuring. Qiymani qo‘shib, yana o‘shancha pishiring;
- Go‘sht bilan piyozga tuz va murch seping va pomidor sousini soling. 10 daqiqadan so‘ng qaymoq qo‘shing. 5 daqiqa aralashtiring va olovdan oling;
- Boshqa tovaga sariyog‘ni solib, un bilan aralashtiring va 5 daqiqa qovuring;
- Aralashmaga sutni quying. Tuz, murchni qo‘shib, yana 2-3 daqiqa pishiring;
- Pech idishini beshamel sousi bilan yog‘lang. Ustiga bitta lavash xamirini qo‘yib, qiymaning uchdan birini va qirg‘ichdan o‘tkazilgan pishloqning bir qismini soling;
- Yana bitta lavash xamirini sous bilan yog‘lang va pishloq sepilgan tomonga qo‘ying. Qatlamlarni shunday ikki marta takrorlang;
- Ustidan qolgan sous va pishloqni qo‘ying;
- Lazanyani 180 daraja qizdirilgan pechda 30 daqiqa davomida pishiring.
Izoh (0)