Qat-qat xamirdan tayyorlanadigan ushbu pishiriqni nonushtaga iste’mol qilishingiz mumkin. Uni boshqa mahsulotlardan ham tayyorlasangiz bo‘ladi.
Kerakli masalliqlar:
- ismaloq — 300 g
- chedder pishlog‘i — 120 g
- qaymoqli pishloq — 240 gr
- tuz — ta’bga ko‘ra
- murch — ta’bga ko‘ra
- xamirturushsiz qat-qat xamir — 500 g
- tuxum — 1 dona
- kunjut — ta’bga ko‘ra
Tayyorlanishi:
- Ismaloqni mayda qilib to‘g‘rab, suvini siqib oling. Chedder pishlog‘ini o‘rtacha tishli qirg‘ichdan o‘tkazing.
- Ismaloqni chedder va qaymoqli pishloq, ta’bga ko‘ra tuz va murch bilan aralashtiring.
- Pechni 200 daraja haroratda oldindan qizdiring. Listga pishiriq qog‘ozi soling.
- Qat-qat xamirni 3-4 mm qalinlikda yoyib, 10-12 ta bir xil kvadratlarga kesib oling.
- Har bir kvadrat shaklidagi xamirning yarmiga 2 choy qoshiq massa qo‘ying. Xamirning uchini suv surting, diagonal ravishda qatlang va biroz ustidan bosing.
- Uchburchak shaklidagi pishiqlarni listga qo‘ying. Uning ustiga tuxum surting va kunjut seping. Pirojkilarni qizargunga qadar 15-20 daqiqa davomida pishiring.
Yoqimli ishtaha!
Izoh (0)