Iftorlik dasturxoniga pechenyedan mazali tort tayyorlaymiz
Pechenye va quyultirilgan sutli krem qo‘shib tayyorlanadigan yumshoq, nozik ta’mga ega shirinlik sizga yoquvchi desertlar qatoriga kirishi mumkin. Tortga o‘zingizga yoqqan mevalarni ham qo‘shsangiz bo‘ladi.

Kerakli masalliqlar:
- shakar — 140 g;
- makkajo‘xori kraxmali — 40 g;
- tuxum sarig‘i — 3 dona;
- sut — 500 ml;
- sariyog‘ — 2 osh qoshiq;
- vanilin — 2 choy qoshiq;
- pechenye — 175 g;
- 33 foizli qaymoq — 200 ml;
- shakar kukuni — 2 osh qoshiq.
Tayyorlanishi:
- Shakar, makkajo‘xori kraxmali va tuxum sarig‘ini ko‘pirtirgich bilan yaxshilab aralashtiring. Aralashtirish paytida, asta-sekinlik bilan sut quying;
- Aralashmani idishga solib, gazga qo‘ying, aralashtirib, qaynatib oling va massa qalinlashguncha 5-6 daqiqa davomida pishiring;
- Kremni idishga soling, sariyog‘ va vanilin bilan aralashtiring, salqin joyga idishning ustini oziq-ovqat plyonksi bilan yoping va 3-4 soat davomida muzlatkichga qo‘ying;
- Pechenyelarni mayda bo‘laklarga bo‘ling. Sovutilgan kremga shakar qo‘shib mikser bilan yaxshilab aralashtiring;
- Kremning yarmini sovutilgan qaymoqqa aralashtiring. Pechenye qo‘shib, asta-sekinlik bilan aralashtirib oling;
- Krem bilan pechenyelarni qolipga soling. Tortga kremning ikkinchi yarmini qo‘shing va 3-4 soat davomida muzlatgichga qo‘ying.
Yoqimli ishtaha!
Izoh
Kirish
Asosiy yangiliklar