Pechenye va quyultirilgan sutli krem qo‘shib tayyorlanadigan yumshoq, nozik ta’mga ega shirinlik sizga yoquvchi desertlar qatoriga kirishi mumkin. Tortga o‘zingizga yoqqan mevalarni ham qo‘shsangiz bo‘ladi.
Kerakli masalliqlar:
- shakar — 140 g;
- makkajo‘xori kraxmali — 40 g;
- tuxum sarig‘i — 3 dona;
- sut — 500 ml;
- sariyog‘ — 2 osh qoshiq;
- vanilin — 2 choy qoshiq;
- pechenye — 175 g;
- 33 foizli qaymoq — 200 ml;
- shakar kukuni — 2 osh qoshiq.
Tayyorlanishi:
- Shakar, makkajo‘xori kraxmali va tuxum sarig‘ini ko‘pirtirgich bilan yaxshilab aralashtiring. Aralashtirish paytida, asta-sekinlik bilan sut quying;
- Aralashmani idishga solib, gazga qo‘ying, aralashtirib, qaynatib oling va massa qalinlashguncha 5-6 daqiqa davomida pishiring;
- Kremni idishga soling, sariyog‘ va vanilin bilan aralashtiring, salqin joyga idishning ustini oziq-ovqat plyonksi bilan yoping va 3-4 soat davomida muzlatkichga qo‘ying;
- Pechenyelarni mayda bo‘laklarga bo‘ling. Sovutilgan kremga shakar qo‘shib mikser bilan yaxshilab aralashtiring;
- Kremning yarmini sovutilgan qaymoqqa aralashtiring. Pechenye qo‘shib, asta-sekinlik bilan aralashtirib oling;
- Krem bilan pechenyelarni qolipga soling. Tortga kremning ikkinchi yarmini qo‘shing va 3-4 soat davomida muzlatgichga qo‘ying.
Yoqimli ishtaha!
Izoh (0)